RED ZA RUSKU VAKCINU: Zaharova o kontaktima Rusije i SZO

Tanjug

13. 08. 2020. u 16:40

RUSIJA održava veoma bliske kontakte sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) po pitanjima razvoja i upotrebe vakcine protiv korona virusa, izjavila je danas na brifingu portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

РЕД ЗА РУСКУ ВАКЦИНУ: Захарова о контактима Русије и СЗО

Foto: EPA

Ona je podsetila je da je 11. avgusta Rusija bila prva zemlja na svetu koja je registrovala vakcinu protiv korona virusa nazvanu Sputnjik V.

- Više od 20 zemalja već je izrazilo interesovanje za nju - kaže Zaharova.

Vakcinu je razvio Istraživački institut za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, a klinička ispitivanja su izvedena u junu i julu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!