VETAR ČUPAO DRVEĆA, ELEKTRO STUBOVE, OTKRIVAO KROVOVE! U toku sanacija olujnog nevremena na području opštine Prnjavor

N. Đurić

07. 08. 2020. u 15:04

ВЕТАР ЧУПАО ДРВЕЋА, ЕЛЕКТРО СТУБОВЕ, ОТКРИВАО КРОВОВЕ! У току санација олујног невремена на подручју општине Прњавор

Foto: Prnjavor info

U PRNjAVORSKOM kraju u toku je sanacija posledica dvodnevnog olujnog nevremena koje je pogodilo Gornje Galjipovce, Čorle, Mračaj, Lišnju, Potočane, Hrvaćane, Grabik Ilovu, Gornju Ilovu, Pečeneg Ilovu, Smrtiće i druge, pogotovo severne, delove ove krajiške opštine.

Zahvaljujući agilnim električarima, veći deo domaćinstava već je izašao iz mraka, nakon što je, između ostalog, polomljeno ili oštećeno čak oko 100 stubova.

- Uz olujno nevreme, veliki problem je i u dotrajalosti niskonaponske mreže, ali gotvo sve trafo stanice su već vraćene u napon-konstatuje Borisav Petrović, rukovodilac RJ „Elektrokrajina“ Prnjavor.

Foto: Prnjavor info

Vetar je naročito obarao stabla, oštetio krovove, polupao stakla, plastenike, voćnjake, makadamske puteve,  u osam kilometara od grada udaljenom selu Čorle.

- Nevreme je na spratu kuće izbilo prozor, a lopatom smo krčili put u dvorištu od ogromnih količina leda, kakve ne pamtimo-žali se meštanka Vinka Čerketa.

Foto: Prnjavor info

Silni vetar bukvalno je otrgnuo krov sa polovine kuće Milenka Čerkete, a kiša je prodrla u kuću Radomira Veselinivića i uništila nameštaj, kao i deo ostalog pokućstva.

Slična sudbina pogodila je i mnoge druge komšije u Čorlama, koji se nadaju pomoći opštine, čiji predstavnici utvrđuju štetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)