PREMINUO STAREŠINA TERITORIJALNE VATROGASNE JEDINICE: Epidemiološka situacija na području opštine Prnjavor

N. Đurić

30. 07. 2020. u 12:37

ПРЕМИНУО СТАРЕШИНА ТЕРИТОРИЈАЛНЕ ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Епидемиолошка ситуација на подручју општине Прњавор

Foto: Ninko Đurić

PRNJAVOR-Starešina Teritorijalne vatrogasne jedinice u Prnjavoru, Dušan Slijepčević (62), preminuo je sinoć na Univerzitetsko kliničkom centru u Banjaluci, od posledica zaraze virusom korona, saopšteno je danas iz Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Prnjavor.

Reč je o istaknutom dugogodišnjem radniku ovdašnje opštinske uprave, kog je korona-smrt pokosila na mestu čelnog čoveka jedinice prnjavorskih vatrogasaca, gde je od 2014. godine. 

- Dušan je gotovo desetak dana kod kuće odolevao temperaturi u nadi i uverenju da će ga to proći. Međutim, kad je po pogoršanju stanja prebačen u UKC utvrđeno je da je zaražen korona virusom, gde je, uz upalu pluća, uprkos priključenju na respirator, i izgubio višednevnu borbu za život - kazuju, za „Novosti“, poznavaoci Slijepčevića, iz kog su ostali supruga, dva sina i kćerka.  

Iz prnjavorskog Opštinskog štaba su saopštili da u protekla 24 časa na području opštine Prnjavor nema registrovanih novozaraženih lica, dok je jedno već registrovano lice ponovnim testiranjem dobilo pozitivan nalaz.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 176 osoba.

Od početka pandemije, na području opštine registrovano je 111 lica zaraženih virusom korona, 36 lica je oporavljeno, dok su četiri osobe preminule.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)