PREMINULA OSOBA IZ BIJELJINE: Novih 96 zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj

R. S.

17. 07. 2020. u 15:59

NOVIH 96 zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj, preminula osoba iz Bijeljine.

ПРЕМИНУЛА ОСОБА ИЗ БИЈЕЉИНЕ: Нових 96 заражених вирусом корона у Републици Српској

Foto: D. Pozderović

U poslednja 24 časa u Republici Srpskoj je testirano ukupno 528 laboratorijskih uzoraka, a potvrđeno je 96 novih slučajeva virusa korona.  Takođe, prijavljen je jedan smrtni slučaj u Bijeljini.

Najviše novozaraženih je iz Banjaluke i to 14, a slede Bijeljina sa 11, Pale i Trebinje po osam…

Epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo RS Jelena Đaković-Dević navela je danas da je u Srpskoj trenutno 1.559 aktivnih slučajeva, a najviše u Banjaluci, Bijeljini i Zvorniku.

Do sada su testirana 42.552 uzorka na virus korona , a potvrđen je kod 3.521 osobe, dok je oporavljenih oko 50 odsto.

Ukupno su prijavljene 144 osobe koje su preminule od posledica Covid - 19.

- Epidemiloška situacija je i dalje nepovoljna – istakla je Đaković-Dević.

Nadležni u Institutu za javno zdravstvo RS  su danas podsetili da aktuelne mere u vezi sa epidemijom virusa korona u RS prestaju da važe 20. jula i da će tada biti revidirane. V.d. direktora ovog Instituta Branislav Zeljković upozorio je na neophodnost pridržavanja do sada preporučenih mera, te takođe naveo da epidemiološka situacija nije zadovoljavajuća i da je u porastu broj obolelih na dnevnom nivou, ali da je kod većine još uvek blaža klinička slika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu