"ZELENO SVETLO" SRPSKIM KADROVIMA: Savet ministara BiH posle višemesečne blokade imenovao Ćuluma i Milinovića

S. M.

14. 07. 2020. u 14:12 >> 14:16

NAKON višemesečne blokade konačno su na Savetu ministra BiH imenovani srpski kadrovi za direktorske, ali i druge funkcije u institucijama i agencijama na nivou BiH.

ЗЕЛЕНО СВЕТЛО СРПСКИМ КАДРОВИМА: Савет министара БиХ после вишемесечне блокаде именовао Ћулума и Милиновића

Foto: Savet ministara BiH

Među imenovanjima najbitnije je zvanično potvrđivanje Darka Ćuluma, bivšeg direktora Policije RS, za direktora Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA). Pored imenovanja Ćuluma konačno je zeleno svetlo dobio i Draško Milinović, koji je imenovan za direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK).

Na sednici Saveta ministara imenovana je Branislava Milekić za člana Komisije za električnu energiju iz Republike Srpske, a Marko Vujević imenovan je na poziciju direktora "Službenog lista BiH".

Predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je Savet ministara održao dve sednice, kako bi završio imenovanja na one pozicije u institucijama BiH za koje su završene konkursne procedure, i da je doneta i odluka o uslovima ulaska u BiH državljana EU i šengenskog sporazuma.

- Na prvoj sednici rešili smo ono što je već nekoliko meseci tačka spora i neslaganja unutar Saveta ministara i političkih partija koje čine većinu u Parlamentarnoj skupštini i Savetu ministara, a to je bio zahtev da se završe imenovanja na one pozicije za koje su završene konkursne procedure - rekao je Tegeltija i dodao da su razmatrane i tačke poput isticanja mandata rukovodilaca pojedinih institucija BiH i raspisivanje konkursa za popunjavanje istih.

IZABRAN Darko Ćulum

 

Novoimenovani direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Darko Ćulum rekao je za "Novosti" da će se truditi da na toj poziciji radi odgovorno, korektno i na zadovoljstvo građana BiH.

- Zahvaljujem Savetu ministara na imenovanju i trudiću se da radim svoj posao odgovorno i korektno, kako sam i dosada radio u svojoj policijskoj karijeri, a na zadovoljstvo građana BiH - istakao je Ćulum.

Ćulum, koji na poziciju direktora SIPA dolazi sa mesta direktora Policije RS, kaže da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS ima kapacitet da na mesto direktora Policije, na kojem je on bio, dovede najkvalitetniji kadar.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova ima kapacitet i stručni kadar da izabere novog direktora koji će raditi dobro svoj posao - dodao je Ćulum.

KANDIDAT Draško Milinović

 

Predsedavajući SM Zoran Tegeltija osvrnuo se i na imenovanje direktora OBA BiH i rekao da je SDA dostavila predlog za imenovanje sadašnjeg direktora Osmana Mehmedagića na tu poziciju i da će pokrenuti proces imenovanja.

- Tu nadležnost ima Predsedništvo BiH, Zajednička komisija i Izvršni komitet, i kad dobijem sva ta mišljenja uputiću predlog za imenovanje direktora OBA BiH - pojasnio je Tegeltija.

PREDLOŽEN BUDžET ZA OVU GODINU

ZORAN Tegeltija je izjavio da očekuje da će poslanici SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH prihvatiti predloženi budžet BiH za 2020. godinu, uz neke bitne primedbe i sugestije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju