TO JE BILA PODVALA, TREBALO JE DA PRAVDAJU BOMBARDOVANJE: Dodik- Rezolucija o Srebrenici bi trajno podelila BiH

Novosti online

11. 05. 2024. u 15:44

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da gotovo sa sigurnošću može da kaže da politički predstavnici država u UN, iza kojih stoji 5,5 milijardi ljudi, neće podržati rezoluciju o Srebrenici, kao i da će ta rezolucija "trajno podeliti BiH", ukoliko bude usvojena, upitavši šta raditi sa onima koji misle da su Srbi genocidni.

ТО ЈЕ БИЛА ПОДВАЛА, ТРЕБАЛО ЈЕ ДА ПРАВДАЈУ БОМБАРДОВАЊЕ:  Додик-  Резолуција о Сребреници би трајно поделила БиХ

Foto: Srna

- Mi smo pripadnici i potomci jednog svetlog, hrabrog, srpskog naroda koji je izdržao ono što nijedan drugi narod ovde nije, rekao je Dodik u Banjaluci, prenela je Srna.

On je naglasio da je izabran da brani identitet srpskog naroda, da je izabran da ne ćuti već da govori.

- To što ćeš ti nama obezbediti da u školskim programima napišemo to što vi hoćete, to samo može da bude vaš pusti san i ozbiljan nesporazum. Ne samo politički, nego istorijiski, a onda znači i nacionali nesporazum, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je Srebrenica "podvala", napomenuvši da se zločin desio od 11. do 18. jula, a onda su u to "utrpali" sve što su mogli i one koji su ranije poginuli, i one koji su poginuli u Zenici, a stavili su i žive ljude.

- To govori da je bila podvala, od početka smišljena jer je trebalo Americi, nekim drugima da pravdaju svoje bombradovanje, svoje rano priznanje BiH, rekao je Dodik.


BONUS VIDEO: ALERGIJE, IMA LI LEKA ?| dr Vesna Tomić Spirić | Dr Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)