DR NIKOLA ŠOBOT IZLAZI STANIVUKOVIĆU NA MEGDAN: SNSD otkrio ime kandidata za gradonačelnika Banjaluke

S. MIŠLjENOVIĆ

09. 04. 2024. u 05:00

SNSD je prelomio i za kandidata za gradonačelnika Banjaluke izabrao dr Nikolu Šobota, načelnika Klinike za kardiohirurgiju UKC Republike Srpske. Šobot će tako u politički ring sa aktuelnim gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem. Pored njih dvojice treći kandidat u trci za gradonačelnika biće Jelena Trivić, lider Narodnog fronta.

ДР НИКОЛА ШОБОТ ИЗЛАЗИ СТАНИВУКОВИЋУ НА МЕГДАН: СНСД открио име кандидата за градоначелника Бањалуке

Nikola Šobot foto RTRS

Predsednik SNSD Milorad Dodik rekao je da je ova stranka izborom Nikole Šobota za kandidata za gradonačelnika Banjaluke dobila posebnu snagu, i istakao da će biti učinjeno sve da pobeda Šobota bude neupitna.

 

- Sa njim na mestu gradonačelnika počinje nova istorija Banjaluke, jer će kao školovan, mlad i predan Banjalučanin, zajedno sa Vladom Srpske, učiniti sve da Grad završi svoje infrastrukturne i druge projekte - rekao je Dodik.

Izrazio je uverenje da će Šobot imati podršku koalicionih partnera SNSD kao nestranačka ličnost, ali je poručio i da će pratiti koliku podršku ima od koalicionih partnera. Dalje je istakao da je Šobot poznat po posvećenosti, i da je uveren da će isto tako brinuti o Banjaluci, kao gradonačelnik.

Tanja Topić, politički analitičar, kaže da kandidatura Nikole Šobota za gradonačelnika jeste i nije iznenađenje.

Posvećen svom gradu

NIKOLA Šobot se zahvalio na podršci i istakao da mu je ova kandidatura nova prilika u životu.

- Navikao sam da radim i pomažem ljudima. Posvećen sam ovom gradu, u kojem sam proveo ceo život, i ovu podršku nisam mogao da odbijem. Mislim da zajedno možemo da učinimo život Banjalučana boljim i lepšim - rekao je Šobot.

- Čuli smo da on nije politički aktivan, odnosno da nije politička ličnost i da je odličan doktor. Međutim, tu leži druga vrsta iznenađenja, on je politički nepoznata ličnost, neprepoznatljiv u toj sferi i biti sjajan lekar nije predispozicija za menadžera najvećeg grada u Srpskoj - ističe Topićeva.

Dodaje da ova kandidatura otvara mnoga pitanja i prostor za spekulacije, kao što su može li snaga SNSD i koalicionih partnera nadomestiti političku anonimnost uglednog lekara, i da li se kandidaturom manje politički poznatog kandidata otvara prostor za nekog drugog.

- Videćemo da li je ovo dovoljno vremena da Šobot ubaci u petu brzinu kako bi se etablirao u javnosti i da li će u tom slučaju pacijenti ostati zakinuti za angažman vrsnog lekara - poručila je Topićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave