VRHOVNI SUD RS UVAŽIO ŽALBU: Ukinuta presuda poreskim inspektorima Srpske

S. MIŠLjENOVIĆ

01. 04. 2024. u 19:01

VRHOVNI sud Republike Srpske ukinuo je presudu nekadašnjim inspektorima Poreske uprave RS Nemanji Baroviću i Mihajlu Ristiću kojom su osuđeni ukupno na pet i po godina zatvora zbog primanja mita.

ВРХОВНИ СУД РС УВАЖИО ЖАЛБУ: Укинута пресуда пореским инспекторима Српске

Foto Glas Srpske

Presuda je ukinuta nakon što je sudsko veće Vrhovnog suda RS uvažilo žalbe branilaca optuženih i predmet vratilo Okružnom sudu u Banjaluci na ponovno suđenje. Istovremeno, sud je odbio žalbu Republičkog javnog tužilaštva Srpske, pa je oslobađajući deo presude potvrđen.

Ukinutom presudom Barović je osuđen na tri i po godine zatvora, i kaznu od 6.000 KM. Ristić je osuđen na dve godine zatvora i 3.000 KM novčane kazne. Barović je oglašen krivim za dve od četiri tačke optužnice, a Ristić za jedan slučaj uzimanja mita.

Prema optužnici Barović je kao službeno lice od Momira Lajšića primio mito u iznosu od 5.000 KM da bi mu sredio da ne dobije krivičnu prijavu, i da plati 30.000 umesto 120.000 KM za poreske obaveze.

Tereti se i da je zajedno sa Ristićem uzeo mito od vlasnika prodavnice "Nina" Marinka Bilbije za manju kaznu i "sređivanje" uočenih nepravilnosti. Navodi se da su oni tada za te usluge dobili po 100 KM. Bilbija je ranije, na osnovu priznanja krivice, za davanje mita osuđen na novčanu kaznu od 500 KM.

 

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ BEČA: Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)