DODIK PORUČIO: Republika Srpska ne pristaje na samovolju nelegalnog stranca

Novosti online

31. 03. 2024. u 10:27

REPUBLIKA Srpska se zalaže za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, onako kako je i napisano i ne može da prihvati nametanje neustavnih rešenja, poručio je predsednik Srpske Milorad Dodik.

ДОДИК ПОРУЧИО: Република Српска не пристаје на самовољу нелегалног странца

Foto: Srna

Dodik je preporučio svima koji tvrde suprotno da pročitaju Dejtonski sporazum i sve anekse, navodeći da će da vide koliko puta su prekršeni, ali nijednom od strane Republike Srpske.

- Ne možemo pristati na samovolju nelegalnog stranca da svojim odlukama suspenduje Ustavom propisanu obavezu parlamenta da donosi zakone, istakao je Dodik.

Predsednik Srpske je, u retrospektivi protekle sedmice, u objavi na društvenim mrežama podsetio da je prisustvovao obeležavanju 25. godišnjice NATO bombardovanja SRJ u Prokuplju, kao i obeležavanju 32 godine od prvog masovnog stradanja Srba u Sijekovcu.

- Prisustvovao sam i posebnim sednicama Narodne skupštine Republike Srpske, na kojima smo usvojili zaključke o našem delovanju nakon pokušaja nametanja izmena Izbornog zakona BiH od strane lažnog Šmita, te usvojili Nacrt izbornog zakona Srpske, naveo je Dodik.

BONUS VIDEO: "DVA NAJVEĆA HEROJA ZA SRPSKI NAROD": Meštani Pambukovice oduševljeni posetom Vučića i Dodika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)