BESPLATNI SISTEMATSKI PREGLEDI BORCIMA RS: Sporazum između opštine Istočno Novo Sarajev i bolnice „Srbija“

S. MIŠLjENOVIĆ

07. 02. 2024. u 07:00

NAČELNIK opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija i predsednik opštinske Boračke organizacije Dragiša Tuševljak potpisali su sporazum o besplatnim sistematskim pregledima za borce Vojske RS nastanjenih u toj lokalnoj zajednici.

БЕСПЛАТНИ СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕДИ БОРЦИМА РС: Споразум између општине Источно Ново Сарајев и болнице „Србија“

Foto Arhiva

Katić je naveo da je reč o nastavku akcije koja je uspešno realizovana i prošle godine, kada je preventivno pregledano oko 170 boraca.

- Na ovaj način ne izražavamo samo zahvalnost ljudima koji su branili Srpsku, već brinemo o njihovom zdravlju. Oni su svoje najbolje godine proveli u nemogućim ratnim uslovima - rekao je Katić.

Zahvalio je Šešliji i medicinskom osoblju Bolnice "Srbija" koji su brzo i efikasno završili preglede, te najavio da će ovakav vid sistematskih pregleda postati praksa u narednim godinama.

Šešlija je istakao da su preventivni pregledi izuzetno bitni u kompletnom zdravstvenom sistemu, jer se tako potencijalni zdravstveni problemi mogu na vreme otkriti i brzo delovati.

Poziv

DRAGIŠA Tuševljak je pojasnio da se na javni poziv mogu prijaviti svi borci od prve do sedme kategorije koji imaju rešenje o kategorizaciji uz priložene kopije rešenja i kopiju Cipsove prijave kao dokaz da su stanovnici opštine Istočno Novo Sarajevo.

Tuševljak je pozvao je borce da se obavezno jave na poziv, navodeći primer i da je i sam prošle godine uradio sistematski pregled, kada mu je otkriven određeni zdravstveni problem, koji je posle operacije uspešno rešen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)