HAOS NA SEDNICI SKUPŠTINE GRADA TREBINJA: Zviždaljkama ometan rad

D.Curać

13. 12. 2023. u 21:45

ODBORNICI opozicione Liste "Za pravdu i red", nakon što nije prihvaćen njihov zahtev da se imenuje potpredsednik lokalnog parlamenta, ustali su se sa svojih mesta i zviždaljkama ometali rad sednice.

ХАОС НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ГРАДА ТРЕБИЊА:  Звиждаљкама ометан рад

D. Curać

Međutim, predsednik Skupštine Dragoslav Banjak nije želio da udalji odbornike koji ometaju rad, a nakon što je dao i drugu pauzu objasnio je zbog čega.

- Ovo je početak kampanje kroz izlive nepristojnog ponašanja, čiji je cilj da se samo ometa rad. Šta god radili, a cilj je da ih udaljim da bi se predstavili kao žrtve, neću ih isključiti - rekao je Banjak.

Na drugoj strani, odbornik Liste "Za pravdu i red" Nebojša Milišić tvrdi da nisu imali drugog načina da skrenu pažnju na nezakonite radnje skupštinske većine.

- Nastavlja se teror većine nad manjinom i mi nemamo druge mogućnosti. Oni neće da izaberu potpredsednika već duže vremena, što je mimo zakona, a rečeno nam je da niko iz većine ne želi da preuzeme tu funkciju. Mi smo imali svoj predlog, ali ni to ne žele i morali smo ovako reagovati - istakao je Nebojša Milišić, odbornik Liste "Za pravdu i red".

Dnevni red

NAKON više od tri časa jučerašnja sednica je nastavljena usvajanjem dnevnog reda i odoborničkim pitanjima, a sednici su prisustvovali i odbornici Liste "za pravdu i red".

Odbornici skupštinske većine takođe smatraju da je ponašenje njihovih kolega iz opozicije nedopustivo.

- Svi odbornici imaju pravo da prijave povredu poslovnika. Međutim, njih to ne zanima. Ovi što zvižde, najviše govori o tim ljudima što to rade. Ovo je ruganje i ponižavanje, a građani su ti koji će sigurno drugačije glasati na narednim izborima - rekao je odbornik SNSD-a Luka Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić