RENATU SEDAM I PO GODINA ROBIJE: Vrhovni sud Srpske potvrdio presudu za pokušaj ubistva u Prijedoru

S. MIŠLjENOVIĆ

07. 12. 2023. u 06:15

VRHOVNI sud RS pravosnažno je osudio Renata Marjanovića (34) iz Prijedora na sedam i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva više osoba u kafe baru "4VD" u Prijedoru i nedozvoljenog posedovanja oružja.

РЕНАТУ СЕДАМ И ПО ГОДИНА РОБИЈЕ: Врховни суд Српске потврдио пресуду за покушај убиства у Приједору

O.Matavulj

U Vrhovnom sudu je potvrđeno da je presuda doneta nakon što je sudsko veće odbilo žalbu odbrane kao neosnovanu i u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Prijedoru.

Zločin se dogodio 6. marta 2021, a u presudi se navodilo da je Marjanović iz "opel korse" izrešetao kafić u ulici Slavka Rodića, ispalivši 29 metaka iz automatske puške M-70, kalibra 7,62 mm. Od toga je osam projektila pogodilo unutrašnjost objekta, a neki su leteli u visini glava gostiju i srećom niko nije povređen.

Prema optužnici, sve se odigralo u večernjim časovima, a motiv oružanog napada na kafić bila je Marjanovićeva svađa sa Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, koja se odigrala u i ispred kafe bara "4WD".

Neuračunljiv

MARJANOVIĆEV branilac, advokat Miroslav Pilipović od suda je tražio da ukine prvostepenu presudu i postupak vrati na novo suđenje. Izjavio je da njegov klijent ne može krivično odgovarati, jer se radi o osobi kojoj je dijagnostikovano trajno duševno oboljenje - bipolarni poremećaj.

Nakon svađe Marjanović se "korsom" dovezao do kafića i sa sedišta otvorio vatru u nameri da ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)