ANTIRUSKA HISTERIJA NANOSI ŠTETU BiH: Političari Srpske upozaravaju na posledice poteza iz Federacije

S. MIŠLjENOVIĆ

29. 11. 2023. u 06:30

BOŠNjAČKI političari zauzeli su stav da na svakom koraku vređaju Rusiju, spominju navodni maligni ruski uticaj u BiH, ili da optužuju Rusiju, poput ministra odbrane Bih Zukana Heleza, da obučava paravojne jedinice po Srpskoj za šta nema dokaza. Takođe, sa međunarodnim zvaničnicima uporno se ističe podrška Ukrajini i kritikuje Rusije.

АНТИРУСКА ХИСТЕРИЈА НАНОСИ ШТЕТУ БиХ: Политичари Српске упозаравају на последице потеза из Федерације

Foto S. Mišljenović

Iz Srpske poručuju da antiruska histerija iz Sarajeva neće doneti ništa dobro BiH i da će Srpska na svaku laž koja je plasirana u pokušaju da naruši veze Rusije i Srpske odmah reagovati.

Predsednik RS Milorad Dodik, izjavio je da su se političari iz Sarajeva pokazali politički nepismeni i strateški ne baš pametni, jer su od starta vojne operacije slepo podržavali jednu stranu Ukrajinu i Zapad i na taj način naneli štetu BiH u budućnosti, koja je i onako već pod protektoratom.

- Takođe, Zapad je davao i ogromna sredstva navodno za podršku Ukrajini, a više su se koristila za korupciju u samoj Ukrajini, ali i u mnogim zapadnim zemljama što će se kasnije, vremenom još više utvrđivati. Sada se jasno čuju i mnogi glasovi koji potvrđuju da je politika Zapada, odnosno zemalja na čelu sa SAD, bila potpuno pogrešna i loša za same te zemlje koje su podržale američki stav i mešale se u konflikt Ruske Federacije i Ukrajine - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da Ruska Federacija nikada nije bila zemlja za potcenjivanje, i da je vlast u Srpskoj od početka govorila da je njen stav u tom konfliktu neutralan.

Lažne konstrukcije ministra

SNjEŽANA Novaković Bursać je ukazala da je činjenica da je Obaveštajno-bezbednosna agencija demantovala ministra odbrane - najbolji primer na šta se svela BiH.

- Nikome na svetu ne bi palo na pamet da plasira ovakve stvari. Zna se dobro da ne postoje nikakvi kampovi, ali je postalo potpuno ogoljeno šta je bio pokušaj - navela je Bursaćeva.

- Protiv smo bilo kakvog rata i naš stav je od početka jasan, a to je da u tom konfliktu budemo neutralni. Nismo hteli da prihvatamo ni sankcije koje je veliki deo zemalja uvodio Rusiji, nismo hteli da pratimo političke igre Zapada i danas je očigledno da je Zapad pogrešio - istakao je Dodik.

U Federaciji BiH vlada masovna antiruska histerija na koju je Republika Srpska morala da reaguje, budući da u RS ne postoje nikakvi kampovi, ukazala je delegat u Klubu srpskog naroda u Domu naroda PS BiH Snježana Novaković Bursać.

- Naravno da je na tu histeriju reagovala RS, i prema Ustavu, ali i prema univerzalnom smislu pravde - izjavila je Bursaćeva.

Bursaćeva kaže da nije svejedno kada nešto iznosi ministar odbrane, a njemu je servirano da izjavi nešto bombastično, očekujući reakcije, pre svega, međunarodne zjednice.

- Vesti se brzo plasiraju i mogu da posluže kao okidač za neke ciljeve - rekla je Bursaćeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)