POLICIJA TRAGA ZA ORUŽJEM KOJIM JE UBIJEN ŠVEĐANIN: Osumnjičeni za ubistvo Osterdala u Tužilaštvu Kantona Sarajevo

S. MIŠLjENOVIĆ

04. 11. 2023. u 06:00

TRI osobe, koje su uhapšene zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s ubistvom švedskog državljanina, Harisa Osterdala i ranjavanjem Elvira Mutića u Sarajevu, prebačene su u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, gde će nakon saslušanja tužilac doneti odluku o određivanju pritvora.

ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА ОРУЖЈЕМ КОЈИМ ЈЕ УБИЈЕН ШВЕЂАНИН: Осумњичени за убиство Остердала у Тужилаштву Кантона Сарајево

Foto: Printskrin expressen.se

Osim Olivera Herberta Petera, koji je uhapšen na području Sokoca, MUP RS je na Palama uhapsio i Libanca Abdela Majida el Oveita, koji ima švedski pasoš, i Šveđanina Konarda Tilusa.

Policija još uvek nije pronašla oružje kojim je izvršeno ubistvo Harisa Osterdala. Policija sumnja da se radio o automatskom oružju sa prigušivačem i sumnja da su ga izvršioci ubistva zakopali na području Pala ili Sokoca.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon što su pobegli sa mesta ubistva El Oveit i Tilus su pili u jednoj kafani na Sokocu, odakle su platili 100 evra jednom momku da ih odveze da prenoće na Pale.

- Plan pomenute dvojice je bio da se dočepaju Aerodroma Sarajevo, ali ih je policija brzo otkrila i uhapšeni su na putu Pale - Sarajevo - kaže izvor iz policije.

Otkrili lokaciju preko devojke

PREMA nezvaničnim informacijama, ubice Harisa Osterdala su otkrile njegovu lokaciju preko njegove devojke koju su pratili, a koja je navodno došla Harisu u posetu u Sarajevo.

Inače, ubijeni Osterdal je bio vođa jedne kriminalne narko-grupe u Švedskoj. Kada je došlo pre mesec dana do rata među tim grupama, Osterdal je navodno pristao da bude svedok u postupku protiv jednog od vođa, a to su saznali njegovi protivnici i naručili ubistvo.

Osterdal je, kako bi izbegao ubice, prvo pobegao u Istanbul gde je propao pokušaj ubistva. On je potom pobegao u Sarajevu gde su ga ubice, ipak, otkrile i usmrtile ispred jednog marketa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!