SANJA VULIĆ: Okupljanje srpskog naroda jako bitno, kao i poruka javnosti da mi štitimo i branimo instituciju predsednika Republike Srpske

Novosti online

30. 10. 2023. u 23:30

ŠEF Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je večeras da su institucije Republike Srpske nešto što je nedodirljivo i na šta niko ne sme da juriša, pa makar to bili Englezi i Amerikanci koji, kako kaže, rade na raspakivanju Dejtonskog sporazuma i žele unitarnu BiH.

САЊА ВУЛИЋ: Окупљање српског народа јако битно, као и порука јавности да ми штитимо и бранимо институцију председника Републике Српске

Foto: Printskrin

- Oni sebe smatraju svemoćnom silom. I te kako nisu sila i moraju poštovati interese srpskog naroda i Dejtonski mirovni sporazum koji definitivno više nije u obliku za koji znamo, jer oni pokušavaju da rade na njegovoj reviziji - rekla je Vulićeva u Bijeljini uoči panel-diskusije "Suđenje Republici Srpskoj".

Ako sve vreme pokušavaju oduzeti nadležnosti Srpskoj, navela je Vulićeva, to je onda raspakivanje Dejtonskog sporazuma.

- Okupljanje srpskog naroda jako bitno, kao i poruka javnosti da mi štitimo i branimo instituciju predsjednika Republike Srpske. Danas je to Milorad Dodik, sutra će to biti bilo ko - rekla je Vulićeva.

Ukoliko nastave trend da počiste i bace u kazamat svakog ko im se ne sviđa, kaže Vulićeva, to znači da im se danas-sutra više neće sviđati da postoji Republika Srpska.

- Pretvoriće je u praznu ljušturu, a samim tim nas u robove, što im je definitivno cilj, jer sve što rade predstavnici američke i britanske ambasade iz dana u dan nam daje samo dokaze i potvrdu da oni žele unitarnu BiH - rekla je Vulićeva.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)