SRPSKA BRANI PREDSEDNIKA: U Trebinju i na Palama skupovi podrške Dodiku i njegovoj porodici

S. MIŠLjENOVIĆ

25. 10. 2023. u 06:00

SRPSKI narod neće dozvoliti da bilo ko ugrozi institucije Republike Srpske, posebno ne najvažniju instituciju predsednika Republike.

СРПСКА БРАНИ ПРЕДСЕДНИКА: У Требињу и на Палама скупови подршке Додику и његовој породици

Trebinje podrška Dodiku foto Srna

Ne možete nas oterati iz Srpske. Ona će ostati i opstati. Naše institucije su garant našeg opstanka na ovom prostoru. Srbima nema života u BiH bez svoje Republike Srpske, poručio je premijer Radovan Višković na skupu "Branimo Srpsku" u Trebinju.

Inače, pored Trebinja i na Palama je održan skup podrške predsedniku RS Miloradu Dodiku i njegovoj porodici koja je stavljena na američku crnu listu. Premijer Višković je poručio da se ne sme dozvoliti poniženje institucije predsednika RS i da srpski narod neće dozvoliti da se ostvari ona stara "kadija te tuži, kadija ti sudi".

- Ako želite BiH, onda pružite ruku pomirenja srpskom narodu. Ako mislite da nemamo alternativu, grdno se varate - rekao je Višković.

Višković je poručio da srpski narod hoće da gradi Srpsku po meri svih koji je vole i poštuju, naglasivši da su Srbi na ovim prostorima vekovima bili većinski narod, a danas im poručuju da ih napuste i da uzmu samo ono što mogu poneti.

Odbrana

POSLANIK SNSD u Narodnoj skupštini RS Damjan Škipina rekao je da se skupom na Palama pruža podršku porodici Dodik, ali i Srpskoj, te je pozvao Srbe na sabornost.

- Ovo nije udar na jednog čoveka, na jednu porodicu, ovo je udar na sve nas, na Republiku, na istitucije Srpske, a porodica Dodik je samo prva linija odbrane - izjavio je Škipina.

- Naša je poruka, ako pođemo iz BiH, ponećemo minimum 50 odsto, a možda i više - istakao je Višković.

Srpska neće napraviti nijedan korak nazad i nadživeće sve koji su na nju krenuli, poručio je na skupu u Trebinju predsednik Narodne skupštine RS, Nenad Stevandić.

- Branimo se pameću i da im pokažemo da smo pametniji. Posle toga ide najteže vreme u istoriji Republike Srpske, a tada im moramo pokazati da se nećemo povući i napraviti korak unazad - rekao je Stevandić.

Istakao je da predstoje teški dani, da neprijatelj neće stati, ali da je sigurno da se više plaše oni jer znaju da će se vratiti poraženi.

Prema njegovim rečima, strah nije pokazivao ni predsednik RS Dodik, niti oni koji danas trunu u kazamatima, jer im je Srpska bila važnija od njihove glave.

- Onaj ko je predsednik RS potpisuje zakone. Nemamo mi šta da ih usvajamo, niti imamo šta da čuvamo, ako to nema ko da potpiše. Zato oni hoće Dodika u zatvoru - rekao je Stevandić.

Na Palama je održan skup pod sloganom "I mi smo porodica Milorada Dodika" sa kojeg je poslata poruka sabornosti i jedinstva, a potpisuje se i peticije s ciljem podrške predsedniku RS, njegovoj porodici, institucijama Srpske koje su bile na udaru stranog faktora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)