KRIMINALNA GRUPA PRODAVALA VOZAČKE DOZVOLE - VOŽNJU POLAGALI I STRANCI? Velika akcija policije i tužilaštva u Republici Srpskoj

Novosti Onlajn

13. 10. 2023. u 11:05 >> 11:05

U AKCIJI “Alter ego”, koju je izvela policija i Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske uhapšena je organizovana kriminalna grupa koja je od 2021. godine u više opština na istoku Republike Srpske, ali i Federacije BiH omogućavala kandidatima da bez polaganja vozačkih ispita dođu do vozačkih dozvola.

КРИМИНАЛНА ГРУПА ПРОДАВАЛА ВОЗАЧКЕ ДОЗВОЛЕ - ВОЖЊУ ПОЛАГАЛИ И СТРАНЦИ? Велика акција полиције и тужилаштва у Републици Српској

Foto: D. P.

Kako je saopšteno uhapšeno je osam osumnjičenih, među kojima su vlasnici i pojedini instruktori auto-škola, ali zaposleni u policiji i članovi komisija za polaganje. 

Kao vođa kriminalne grupe označen je Dalibora K., vlasnik auto-škole u Zvorniku, a kao prvi saradnik Miljana P. šefica Upravno-pravnog odeljenja Policijske uprave u Zvorniku, koja je ujedno bila i sekretar Komisije za polaganje vozačkih ispita.

Ova grupa se sumnjiči da je od kandidata uzimala od 1.200 do 4.000 konvertibilnih maraka, da bi bez lekarskog uverenja, pohađanja teorijske nastave i prve pomoći, ali i časova vožnje i uopšte pojavljivanja na polaganju položili ispite.

Sumnja se da je na ovaj način za samo dve godine više od sto vozača dobilo dozvolu, a trenutno se radi na utvrđivanju tačnog broja onih vozača koji su na ovaj način došli do vozačke dozvole.

Inače, bizarno je da su na ovaj način vožnju položili i dozvole dobili, kako kažu u tužilaštvu, nepismeni, odnosno kako je objašnjeno, veći broj stranaca, među kojima ima i migranata koji uopšte ne pričaju srpski, ali su platili i dobili vozačku dozvolu.   

Svim uhapšenima je određen pritvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze, te uticati na svedoke i ometati krivični postupak.

(Srpskainfo)

BONUS VIDEO: AKCIJA ARMAGEDON, UHAPŠENI PEDOFILI: Mamili decu preko Fejsbuka i Instagrama, zaplenjeni računari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?