ZAPLENJENE OGROMNE KOLIČINE ORUŽJA I DROGE: Velika akcija policije u Splitu - uhapšeni članovi Balkanskog kartela

Novosti Onlajn

12. 10. 2023. u 22:19

HRVATSKA policija danas je izvršila pretrese na području Splita, i zaplenila je veću količinu novca, arsenal oružja (puške, mitraljezi, municija i prigušivači), osam vozila visoke klase, satove, mobilne telefone i drogu, od pripadnika Balkanskog kartela.

ЗАПЛЕЊЕНЕ ОГРОМНЕ КОЛИЧИНЕ ОРУЖЈА И ДРОГЕ: Велика акција полиције у Сплиту - ухапшени чланови Балканског картела

Foto: MUP

- Policijski službenici Nacionalne policijske uprave za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala – Odsek Split i Službe za borbu protiv droga u saradnji sa policijskim službenicima Šibensko-kninske PU, Savezne kriminalističke policije (BKA) SR Nemačke, Garde kraljevine Španije, a uz značajnu podršku EUROPOL-a, završila je krivičnu istragu nad 19 hrvatskih državljana starosti od 29 do 48 godina (od toga 18 muškaraca i jedna žena), zbog sumnje da su počinili krivična dela zločinačko udruživanje i krivična dela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga u okviru zločinačkog udruženja - piše u saopštenju.

Od 19 osumnjičenih, uhapšeno je 12 osoba, dok je pet u bekstvu, a dve su u istražnom zatvoru.

Prema saopštenju hrvatske policije, sumnja se da je prvoosumnjičeni, star 43 godine, na teritoriji Hrvatske, Španije, Holandije, Nemačke, Francuske, Italije, Crne Gore, Kolumbije i Sijera Leonea povezao na desetine lica sa jasno podeljenim ulogama i ciljem kontinuirane nabavke, šverca i preprodaje velikih količina kokaina, marihuane i hašiša.

Sumnja se da su od 12. decembra 2019. do 3. februara 2023. godine švercovali kokain iz Južne Amerike u Evropu, odakle su dalje distribuirali drogu. Oni su osumnjičeni i za šverc hašiša i marihuane iz Španije u druge zemlje EU.

(Indeks.hr.)

BONUS VIDEO: AKCIJA ARMAGEDON, UHAPŠENI PEDOFILI: Mamili decu preko Fejsbuka i Instagrama, zaplenjeni računari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!