„KINEZ“ OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA ZBOG UBISTVA ĆULUMA: Sud u Banjaluci posle dve i po godine pušta iz pritvora Sinišu Šakića

S. MIŠLjENOVIĆ

21. 09. 2023. u 10:00

SINIŠA Šakić (38), zvani Kinez, oslobođen je u Okružnom sudu Banjaluka optužbi za ubistvo sugrađanina Slaviše Ćuluma (36), koji je izrešetan u sačekuši u kojoj su učestvovala dvojica napadača.

„КИНЕЗ“ ОСЛОБОЂЕН ОПТУЖБИ ЗА ЗБОГ УБИСТВА ЋУЛУМА: Суд у Бањалуци после две и по године пушта из притвора Синишу Шакића

Optuženi Siniša Šakić, Foto ATV

Sud u Banjaluci je odlučio da Šakić odmah danas bude pušten iz pritvora.

Suđenje Šakiću trajalo je skoro dve i po godine. Ovaj maratonski proces počeo je 24. maja 2021. godine i više puta je odlagan. Zbog nemogućnosti veštaka odbrane da uradi DNK veštačenje, pauza u suđenju je trajala osam meseci. Odbrana je tvrdila da je izuzimanje tragova s mesta zločina urađeno nezakonito i suprotno pravilima struke.

Ćulum je ubijen 15. maja 2020. na lokalnom putu nedaleko od porodične kuće, u mestu Dragočaj kod Banjaluke, nedugo nakon što je izašao iz zatvora u Foči gde je izdržavao 13-godišnju kaznu zbog pokušaja ubistva. Dok se nalazio u svom automobilu, u njegovom pravcu iz automatske puške ispaljena su 22 hica.

MUP RS je 28. jula iste godine uhapsio Sinišu Šakića, a iz policije su ubrzo naveli da su mu "razbili lažni alibi da je u vreme ubistva bio u Hrvatskoj".

Zajedno pljačkali pa se zavadili!

ŠAKIĆ i Ćulum su godinama bili poznati policiji RS. Radilo se o "zakletim neprijateljima", koji su nekada bili u vrlo bliskim odnosima. Zajedno su hapšeni 2009. zbog pokušaja pljačke benzinske pumpe, a po izlasku iz zatvora dolazi do sukoba, koji je vremenom eskalirao.

U martu 2021. Tužilaštvo RS, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, podiglo je optužnicu protiv Šakića.

Prema optužnici, Šakić se teretio da je u dogovoru sa nepoznatom osobom nabavio motocikl, koji je koristio za "izviđanje" terena gde su planirali i počinili ubistvo Ćuluma, koji je od zadobijenih povreda preminuo na mestu zločina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave