POGOĐEN U SRCE I GLAVU: Veštaci svedočili na suđenju Siniši Šakiću optuženom za ubistvo 2020.

O. MATAVULj

13. 07. 2021. u 06:08

SLAVIŠA Ćulum (37) ubijen je sa 22 hica iz dve automatske puške i to sa tri različite strane.

ПОГОЂЕН У СРЦЕ И ГЛАВУ: Вештаци сведочили на суђењу Синиши Шакићу оптуженом за убиство 2020.

Foto ATV

Projektili su, između ostalog, prošli kroz srce i glavu i nije imao promil šanse da preživi. To su naveli veštaci koji su saslušani na nastavku suđenja Siniši Šakiću zvanom Kinez, optuženom da je zajedno s nepoznatom osobom 15. maja 2020. iz zasede ubio Ćuluma u Dragočaju, odakle su pobegli motociklom.

Specijalista sudske medicine dr Željko Karan kaže da je obdukcija tela bila veoma kompleksna, te da je samo opisivanje povreda trajalo pet sati. Pojasnio je i da je tokom obdukcije sačinio 93 fotografije, što je svojevrsni rekord.

- Pogođen je sa više hitaca sa tri strane. Imao je prostrelnu ranu glave, koja je sama za sebe smrtonosna, kao i razorenje srca. Projektil koji je prošao kroz glavu pogodio je u potiljak i izašao ispod leve strane vilice i razorio mu mozak. Metak, koji je prošao kroz grudi, razorio je srce. Takve povrede niko ne može preživeti - rekao je Karan.

Pojasnio je da je Ćulum pogođen s više projektila i da mu je razorena i nadbubrežna žlezda. Ipak, nije se mogao izjasniti o redosledu povreda, navodeći da su hici pogađali s leđa, boka i s prednje strane.

Balističar Saša Jojić utvrdio je da je pucano iz dve puške.

- Veštačenjem 22 čaure, pronađene na licu mesta, utvrđeno je da potiču od metaka kalibra 7,62 milimetra ispaljenih iz automatske puške ili puškomitraljeza. Čaure ukazuju da je 13 hitaca ispaljeno iz jednog, a devet iz drugog automatskog oružja - rekao je Jojić.

Inače, oružje nije pronađeno, pa nije ni bilo dostupno za veštačenje. Jojić kaže da je iz dela pronađenih zrna utvrdio kalibar. Njegovom nalazu prigovorili su branioci optuženog Šakića, smatrajući da veštak nije naveo čime je dokazao da je pucano iz dva oružja.

- Nije pokazao metode kojima je utvrdio razliku među čaurama, ni da je pucano iz dva oružja. Nejasno je na osnovu čega to tvrdi - rekao je advokat Željko Šurlan.

Foto MUP RS

BARUT NA ODEĆI I KACIGI?

BILjANA Vasić Dakić, veštak hemijske struke, potvrdila je da su na pojedinim predmetima i odeći, oduzetoj od Siniše Šakića, nađeni tragovi koji mogu poticati od baruta.

- Ti tragovi su nađeni na unutrašnjoj strani kacige, torbi, ruksaku, trenerki i jakni - rekla je Dakićeva, a odbrana je i tom nalazu prigovorila smatrajući da ničim nije dokazano da sporni tragovi potiču baš od baruta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)