S NESTRPLJENJEM OČEKUJU PATRIJARHA PORFIRIJA: Od Zvornika, do Tuzle i Doboja, svi se raduju dolasku poglavara SPC

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

16. 08. 2023. u 21:22

VEST da će patrijarh Porfije da poseti Eparhiju zvorničko-tuzlansku primljena je, s radošću, u tom delu Republike Srpske i BiH, ali i u susednim mestimam sa obe obale Drine.

С НЕСТРПЉЕЊЕМ ОЧЕКУЈУ ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА: Од Зворника, до Тузле и Добоја, сви се радују доласку поглавара СПЦ

Foto:V.Mitrić

Poglavar SPC, kako je rekao vladika Fotije, Eparhiju zvorničko-tuzlansku bi trebalo da poseti 21. septembra, "što je centralni crkveni događaj ove godine u eparhiji".

- Radujemo se dolasku našeg patrijarha na dan praznovanja Rođenja Presvete Bogorodice-Male Gospojine, kada će njegova svetost osveštati Saborni hram u gradu Zvorniku - rekao je Fotije.

Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik, koji je i potpredsednik Eparhijskog upravnog odbora Eparhije zvorničko -tuzlanske, kaže da je "dolazak patrijarha Porfirija "veliki duhovni događaj za ljude ove eparhije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)