PRIJAVE ZA DRUGI UPISNI ROK OD 16. AVGUSTA: Još 568 mesta na budžetu

T. CVIJETIĆ

08. 08. 2023. u 11:53

KONKURS za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija, u drugom upisnom roku na Univerzitetu u Banjaluci, biće objavljen 16. avgusta ove godine, izjavio je za "Novosti" Dario Stanković, portparol Univerziteta u Banjaluci.

ПРИЈАВЕ ЗА ДРУГИ УПИСНИ РОК ОД 16. АВГУСТА: Још 568 места на буџету

Foto: UNIBL

- Kada je reč o drugom roku, prijave za upis trajaće od 28. avgusta do 1. septembra, dok se prijemni ispiti polažu 4. septembra ove godine. Na Akademiji umetnosti prijemni u drugom upisnom roku traje od 4. do 8. septembra. Sve informacije o broju slobodnih mesta za upis biće objavljene na sajtu Univerziteta i u dnevnim novinama - rekao je Stanković.

Posle prvog upisnog roka ostalo je slobodnih mesta na većini fakulteta, pa i onih za školovanje na teret budžeta Srpske. Tako je, dodaje Stanković, za upis u prvu godinu studija, na budžetu, ostalo još 568 mesta za upis, a nisu popunjena sva mesta ni u ostalim kategorijama - samofinansiranje, strani i vanredni studenti.

Nataša P. iz Doboja je imala želju da upiše Medicinski fakultet u Banjaluci, međutim, u prvom upisnom roku nije ostvarila dovoljno bodova za prolaz.

- Oduvek sam se videla u belom mantilu, završila sam Medicinsku školu u Doboju, i htela sam da nastavim tim putem. Razočarala sam se kada sam videla da nisam prošla, pa sam odlučila da sreću potražim na Filološkom fakultetu, na odseku srpskog jezika - kaže ova Dobojka.

Interesovanje studenata

U PRVOM upisnom roku najviše interesovanja bilo je za Fakultet bezbednosnih nauka na kojem su popunjena sva mesta. Interesovanje je vladalo i za Elektrotehnički fakultet, Akademiju umetnosti, Fakultet fizičkog vaspitanja, Medicinski, Pravni, Ekonomski, Arhitektonsko-građevinski, studijski program psihologija na Filozofskom fakultetu i druge programe.

Marko M. iz Dervente se nadao da će proći na prvom prijemnom za Elektrotehnički fakultet, međutim, nije uspeo. S obzirom na to da su sva mesta popunjena i da su formirane liste čekanja, odlučio je da sreću pronađe u Beogradu.

Što se tiče prijava za upis na drugi i treći ciklus studija na Univerzitetu u Banjaluci, one su moguće do 6. oktobra 2023, do kada će kandidati moći predati svoje prijave.

Konkurs za upis studenata u drugom upisnom roku na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće objavljen, takođe, 16. avgusta ove godine. Prijave za upis su od 28. avgusta do 1. septembra. Prijemni ispiti održaće se 4. septembra.

Upis primljenih kandidata na svim fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu počinje 11. septembra i traje do 15. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu