U KAKNJU UHAPŠENO 16 POLICAJACA ZBOG "POKRIVANJA" DILERA: Velika akcija pripadnika MUP na području Zeničko-dobojskog kantona

S. MIŠLjENOVIĆ

19. 07. 2023. u 10:49

PRIPADNICI MUP Zeničko-dobojskog kantona sproveli su akciju "Meta 2" na području Zenice i Kaknja, a kako je portparol Uprave policije MUP-a ZDK Elvedin Fišek, u akciji je uhapšeno 19 osoba, a među uhapšenima je čak 16 policajaca iz Kaknja.

У КАКЊУ УХАПШЕНО 16 ПОЛИЦАЈАЦА ЗБОГ ПОКРИВАЊА ДИЛЕРА: Велика акција припадника МУП на подручју Зеничко-добојског кантона

Hapšenje policajaca Kakanj foto Kliks

Policija je u sklopu akcije pretresla njihove privatne objekte, vozila, kao i prostorije koje su koristili u policijskoj stanici, ormariće, kancelarije i zajedničke prostorije.

Pored policajaca, uhapšene su još tri osobe koje nisu policajci, dok je jedna osoba u bekstvu i za njom je raspisana poternica.

IZ MUP Zeničko-dobojskog kantona saopšteno je da se ove osobe sumnjiče za udruživanje radi činjenja krivičnih dela u vezi s zluopotrebom službenog položaja ili ovlašćenja, primanja mita i drugih oblika koristi, odavanje službene tajne, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teška krađa...

Između ostalog, radi se i o nelegalnoj eksploataciji uglja na području Kaknja.

Podrška kriminalcima

POLICAJCI koji su na meti ove akcije sumnjiče se da su koristeći svoj položaj osobama sa kriminalnim dosijeom dopuštali da se bave kriminalnim radnjama, i umesto da ih spreče u tome, pomagali im, a u zamenu za korist koju su od njih dobijali.

- Policajci će biti sprovedeni u službene prostorije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u Zenici na kriminalističku obradu, nakon čega će biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu ZDK - izjavio je Fišek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?