TREBINJE FINANSIRA PROJEKTE ZA MLADE: Podrška grada omladinskom aktivizmu

D.Curać

13. 07. 2023. u 10:00

GRAD Trebinje potpisao je ugovore o fininsiranju projekata sa 10 organizacija koja se bave pitanjima mladih, kojima je ukupno raspoređeno 17.000 KM iz budžeta grada Trebinja.

ТРЕБИЊЕ ФИНАНСИРА ПРОЈЕКТЕ ЗА МЛАДЕ:  Подршка града омладинском активизму

D. Curać

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kaže da je zadovoljon brojem prijavljenih udruženja, odnosno aktivizmom organizacija kada su u pitanju projekti za mlade ljude.

- S obzirom da znate kako udruženja funkcionišu, da je to pretežno entuzijazam ljudi i volonterski rad, zadovoljni smo prijavama i učešćem. Smatramo da je to veoma značajno i da iziskuje njihov trud, ali isto tako smatramo da sredstva nisu beznačajna - rekao je Ćurić.

Udruženje građana "Zeleni jug" sredstva dobijena od grada Trebinja usmeriće za podizanje ekološke svesti kod mališana.

- Potpisali smo ugovor za jedan mini projekat koji se zove "Za više kiseonika i dublji hlad". Ideja je da u najmanje tri predškolske ustanove organizujemo mini ekološku radionicu, posadimo određni broj drveća, jednostavo da provedemo par dana sa decom i upoznamo ih šta je to ekologija i zašto je značajna - rekao je Drago Petković iz UG "Zeleni jug" Trebinje.

Naknadne prijave

U GRADSKOJ upravi Trebinje naveli su i da ovim konkursom nije završena podrška omladinskim organizacijama, odnosno da će podržati projekte i onih organizacija koja se naknadno prijave ukoliko budu ispunjavali određene uslove.

I Udruženje građana "Lirart" svoj projekat namenilo je najmlađim Trebinjcima i muzičkim radionicama.

- Sam projekat podrazumeva niz muzičkih radionica za decu predškolskog, školskog i nižeškolskog uzrasta, na javnim lokalitetima u gradu. Zaista smo srećni da živimo u jednom prelepom ambijentu i otvara se mnogo prostora za takve aktivnosti - kaže Milisav Sukonjica, predsednik "Lirarta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!