NARKO-BOS PAO U ŠPANIJI: Uhapšen Mirza Gačanin, član kartela Tito i Dino

S. MIŠLjENOVIĆ

06. 07. 2023. u 07:00

MIRZA Gačanin, osumnjičeni narko-bos i rođak šefa superkartela Tito i Dino, Edina Gačanina, uhapšen je u španskom gradu Alkanteu po poternici Interpola.

НАРКО-БОС ПАО У ШПАНИЈИ: Ухапшен Мирза Гачанин, члан картела Тито и Дино

Mirza Gačanin foto Avaz

Kako je potvrđeno sarajevskim medijima iz pravosudnih institucija BiH, Gačanin je uhapšen 3. jula. On će biti izručen Nizozemskoj, kao njen državljanin.

Inače, Mirza Gačanin je osuđen u Nizozemskoj na četiri godine zatvora za pranje nekoliko miliona evra, a njegovo izručenje je zatražilo Tužilaštvo BiH prošle godine. On je ranije hapšen u Holandiji zbog trgovine narkoticima.

Izručenje Mirze Gačanina u aprilu prošle godine je zatražilo i Tužilaštvo BiH, koje vodi istragu protiv njega. Međutim, kako je rečeno, on će biti izručen Holandiji jer je njihov državljanin.

Gačanin je hapšen u maju 2020. godine u okviru velike međunarodne istrage o pranju novca stečenog krijumčarenjem kokaina. Tada je uhapšena i njegova supruga koja je, kako postoje tvrdnje, zajedno sa Mirzom Gačaninom kupovala nekretnine u holandskom gradu Breda, vredne više od 2,3 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)