ZA NOŽ U OKO ČETIRI I PO GODINE ZATVORA: Aleksandar Miletić osuđen za pokušaj ubistva na svadbi u Banjaluci

S. MIŠLjENOVIĆ

14. 06. 2023. u 07:30

ALEKSANDAR Miletić (29) osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva Siniše Blagojevića, vojnika Oružanih snaga BiH, koga je na svadbi svoje rođake ubo nožem u oko u jednom banjalučkom svadbenom salonu.

ЗА НОЖ У ОКО ЧЕТИРИ И ПО ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Александар Милетић осуђен за покушај убиства на свадби у Бањалуци

D.Pozderović

Osim Miletića na dve i po godine zatvora osuđen je i Strahinja Arambašić, jer je rukama i nogama tukao Blagojevića, dok je ranjen ležao na podu. Za premlaćivanje je optužen i Aleksandrov brat Anđelo Miletić, protiv koga je postupak razdvojen nakon što se više puta nije pojavio na nastavku suđenja. Jezivi zločin odigrao se 24. jula 2021. godine.

U presudi Okružnog suda u Banjaluci se navodi da je Aleksandar bez ikakvog povoda prvo verbalno napao Blagojevića kome je pretio rečima: "Šta gledaš, kao da nikad nisi vidio žensko. Zaklaću te“.

- Nakon toga je naglo ustao od stola i držeći u ruci nož od escajga krenuo je kao stolu za kojim je sedio Blagojević, u čemu su ga sprečili drugi gosti. Međutim, Miletić je ponovo ustao i došao do Blagojevića i nožem ga ubo u desnu oko - navodi se u presudi.
Dodaje se da je usled uboda nožem, Blagojević zadobio prelom zida očne duplje "sa trajnom i znatnom posledicom gubitka funkcije oka".

Nakon uboda Blagojević je pao na pod. Dok je ležao prišli su mu optuženi Anđelo Miletić i Strahinja Arambašić i zajedno sa Aleksandrom Miletićem zadali mu više udaraca rukama i nogama po glavi i telu.

PREMLAĆIVANjE 

Anđelo Miletić je krajem prošle godine osuđen na godinu dana zatvora zbog premlaćivanja ugostitelja Duška Brkića Gere u septembru 2017. godine u Banjaluci. Kazna mu je zamenjena za novčanu u iznosu od 18.000 KM, ali rešenje još nije pravosnažno.

- Zadobio je nagnječenje mozga sa krvarenjem u lobanjskom prostoru - navodi se u presudi. 
Siniša Blagojević nakon presude je rekao da je nezadovoljan izrečenom kaznom, s obzirom na teške posledice koje je pretpreo. Najavio je da će se žaliti Vrhovnom sudu RS.

Anđelo Miletić je od februara ove godine prestao dolaziti na sudska ročišta. Njegov branilac je sudu dostavljao dokumentaciju u kojoj se navodilo da se nalazi u Srbiji na lečenju zbog povrede noge, ali nije nepokretan. Nakon više odlaganja, postupak protiv Anđela je razdvojen, ali sud još nije izdao naredbu da se za njim raspiše međunarodna poternica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)