NEVREME U BiH: Jaka kiša na severu izazvala bujice, poplavljene saobraćajnice

Tanjug

30. 05. 2023. u 23:57

U VREMENSKOJ nepogodi sa jakom kišom koja je danas pogodila severoistok, sever i delimično istok i centralni deo BiH, u nekoliko mesta su poplavljeni putevi i kućna dvorišta, ali za sada nije prijavljeno da je voda ušla i u objekte.

НЕВРЕМЕ У БиХ: Јака киша на северу изазвала бујице, поплављене саобраћајнице

Foto: Printscreen Youtube/Klix.ba

Portal Klix.ba prenosi da je situacija trenutno najgora u Tesliću gde se izlila reka Brezna zbog čega je blokiran magistralni put Banja Luka - Teslić, kod skretanja za naselje Jasenova.

Na putu Blatnica - Teslić kod Slatine, voda je poplavila kolovozne trake, a u jednoj ulici u Prnjavoru je došlo do izlivanja kanalizacije u dvorišta privatnih kuća.

Situacija je alarmantna i u Tuzli gde su zbog velike količine kiše poplavljene glavne gradske saobraćajnice, a u nekim delovima grada vozači su bili prinuđeni da zaustave vozila i sačekaju da se nivo vode smanji kako bi mogli da nastave kretanje s vozilom.

U izveštaju sarajevskog portala se podseća da ovakvo plavljenje tuzlanskih ulica nije retkost s obzirom na to da loši gradski odvodni sistem ne može da primi velike količine vode.

Bujične poplave na saobraćajnicama prijavljene su i kod Viteza zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, a slična situacija je i u Lukavcu i Gradačcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)