POČELI PRIPREMNI RADOVI ZA IZGRADNJU NOVE BOLNICE U TREBINJU Otklonjene prepreke, mašine ušle na teren

D.Curać

06. 05. 2023. u 14:56

U TREBINjSKOM naselju Pridvorci počeli su pripremni radovi za izgradnju nove bolnice, a kako su naveli u toj zdravstvenoj ustanovi, sve potrebne dozvole su dobijene.

ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМНИ РАДОВИ ЗА ИЗГРАДЊУ НОВЕ БОЛНИЦЕ У ТРЕБИЊУ  Отклоњене препреке, машине ушле на терен

D. Curać

- Zemljište je preneseno sa Republike Srpske na Bolnicu Trebinje, dobijeni su lokacijski uslovi, a izdata je i građevinska dozvola za pripremne radove. Ispoštovana je sva procedure i dobijena pozitivna mišljenja Pravobranilaštva RS i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u vezi sa zakonitošću kada je reč o izgradnji nove bolnice u Trebinju - naveli su Bolnici Trebinje.

Međutim, u Pokretu za restituciju Trebinje tvrde da je početak pripremnih radova samo nastavak nezakonitog pretvaranja poljoprivrednog u građevinsko zemljište, koje je počelo pre dve godine. Dan pred ulazak građevinskih mašina članovi ovog pokreta okupili su se ispred ulaza na to zemljište, koje je, kako ističu, oduzeto od njihovih predaka 60-ih godina prošlog veka.

Po sistemu "ključ u ruke"

NOVA bolnica imaće kapacitet 223 kreveta sa svim klinikama i odeljenjima i površinu bolničkog kompleksa od 17.826 metara kvadratnih, koji će se graditi po sistemu "ključ u ruke". Vlada Srpske planira da uloži 128 miliona KM u taj objekat.

Nakon toga postavili su i određene prepreke, ali posle nekoliko časova pozvani su u Policijsko stanicu Trebinje, gde su obavešteni da izvođač radova ima potrebnu građevinsku dozvolu.

- Kako bismo izbegli bilo kakve neprijatnosti, uklonili smo sve prepreke. Međutim, ovde nećemo stati u odbrani zemlje koja je naša, a koja je oduzeta isključivo kao poljoprivredna i ne može se pretvarati u građevinsko. Uputili smo Ustavnom sudu BiH sav dokazni materijal i tražimo odluku o privremenim merama obustave svih radova dok traje proces pred Ustavnim sudom - rekao je Srbo Škero, član Pokreta za restituciju Trebinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana