POGINULO SEDAM OSOBA: Nezapamćeni crni vikend na putevima u BiH

Невена Бунић
Nevena Bunić

11. 04. 2023. u 05:00 >> 10:55

PROTEKLI vikend stanovnici BiH pamtiće po lošem - u četiri saobraćajne nesreće poginulo je čak sedam osoba. Prava tragedija, koja je potresla celi region, desila se u petak uveče u Crnoj Rijeci kod Mrkonjić Grada, gde su poginula trojica radnika iz Jajca. Život su izgubili Senad Poško (44), Elvir Čagalj (46) i Selvedin Crnac (42), dok je četvoro njihovih kolega povređeno, kada su posle sudara s kombijem sleteli u reku Vrbas.

ПОГИНУЛО СЕДАМ ОСОБА: Незапамћени црни викенд на путевима у БиХ

Foto: Društvene mreže

Nesrećni muškarci su se nakon radnog dana vraćali kući u Jajce. Oni su i kombiju "ford" na raskrsnici kod hotela "Mandiko" udarili u "micubiši" kojim je upravljao Miroslav Kaurin iz Šipova. Od siline udara "ford" se odbio, probio zaštitnu ogradu i sleteo do obale Vrbasa. Deo "forda" je završio u vodi, a deo se zadržao na obali. Nesrećni radnici zadobili su teške povrede, a neki su završili i u vodi.

Tokom dramatične večeri na mestu događaja bili su pripadnici mrkonjićke policije i Žandarmerije, kao i vatrogasci i Hitna pomoć, ali za trojicu radnika nije bilo spasa,

Srpska tuguje i za dvojicom mladića koji su u nedelju naveče nastradali u sletanju "opel astre" u mestu Laminci Sređani kod Gradiške. Poginuli su vozač D. L. (20), i N. B. (24) koji je bio na mestu suvozača. Do nesreće je došlo kada su vozilom sleteli s puta, a automobil je završio u kanalu.

- Automobil je sleteo u kanal i kretao se još oko 50 metara, da bi se zakucao u betonski propust za vodu - rekao je jedan od očevidaca.

AUTOMOBIL NA KROVU

U SAOBRAĆAJNOJ nesreći u Izačiću kod Bihaća automobil je završio na krovu. Vozač automobila je iz neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad volanom i došlo je do sletanja. Hitna pomoć je prevezla povređenog u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gde je utvrđeno da je povređeni zadobio lakše povrede.

Tuga je proteklog vikenda okovala i Banjaluku. Otac troje dece Bojan Babić (38) iz ovog grada poginuo je u subotu ujutro u sletanju BMV-a u mestu Sitnica na Manjači. Tragedija se desila u ranim jutarnjim časovima. Nesrećni muškarac je poreklom iz tih krajeva, a bio je zaposlen u Švajcarskoj, odakle je došao na odmor.

- Iza Bojana su ostali supruga i troje maloletne dece, odnosno sin i dve kćerke. Rodom je iz mesta Babići, koje je blizu tog sela u kojem je nastradao - kazali su meštani.

I u Federaciji BiH prethodnog vikenda bilo je poginulih. U sudaru dva vozila kod Cazina u subotu je poginuo Mehmed Ljubijankić (75), dok su dve osobe povređene. Ljubijankić je bio u "golfu" BiH oznaka koji se sudario sa "golfom", slovenačkih oznaka, a kojim je upravljao V. A.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI ŠOK U RIMU! Novak Đoković nije jedini, kući neočekivano ide i šampion mastersa iz Madrida (VIDEO)