DUPLE SMENE ZBOG PACIJENATA: Humana odluka bijeljinskih kardiologa, rade duže zbog listi čečanja

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

30. 03. 2023. u 23:35

KARDIOLOZI bijeljinske bolnice dobrovoljno su doneli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smene kako bi pregledali sve pacijente sa kardioloških listi čekanja.

ДУПЛЕ СМЕНЕ ЗБОГ ПАЦИЈЕНАТА: Хумана одлука бијељинских кардиолога, раде дуже због листи чечања

foto V Mitrić

U ovom humanom gestu proteklih dana učestvovalo je svih sedam kardiologa bijeljinske bolnice i od danas više nema pacijenata na listi čekanja. Oko 500 pacijenata se mesečno pregleda u kardiološkim ambulantama bijeljinske bolnice -kažu za "Novosti".

- Po ugledu na naše kolege iz niške bolnice odlučili smo da učinimo humano delo i zajedno sa našim menadžmentom doneli odluku da vanredno pregledamo sve pacijente koji su bili na listama čekanja. Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo za naše sugrađane i ponovićemo to svaki put kada liste čekanja budu duže od mesec dana - rekao je dr Aleksandar Janjičić, načelnik Odeljenja za internističke grane.

Dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice „Sveti vračevi" je rekao da je ponosan na kardiologe i pohvalio ovaj humani čin, ocenivši ga društveno odgovorni.

- Ponosan sam na naše kardiologe koji su doneli odluku da rade duple smene prethodnih dana kako u našoj bolnici ne bi bilo listi čekanja. U ovoj aktivnosti, bez finansijske nadoknade, učestvovali su svi kardiolozi, što pokazuje naše jedinstvo u nameri da unapređujemo našu kardiologiju za dobrobit svih naših sugrađana i mi ćemo znati to da cijenimo. To svakako obavezuje i nas iz menadžmenta da i dalje nabavljamo najsavremniju opremu i kontinuirano ulažemo u znanje - rekao je Maksimović.

Prvi čovek bijeljinske bolnice je naveo da angio sala već godinu dana radi duple smene, što je bio razlog da menadžment sa kardiolozima pokrene postupak nabavke opreme za još jednu angio salu. To će biti realizovano, kako je naveo, u narednim mesecima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)