VREDNOST RADOVA JE ŠEST MILIONA KM: Bijeljina dobija sportsku salu pored fudbalskog stadiona

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 03. 2023. u 15:41

U GRADSKOJ upravi Bijeljine predstavljen je projekat Gradske sportske sale.

ВРЕДНОСТ РАДОВА ЈЕ ШЕСТ МИЛИОНА КМ: Бијељина добија спортску салу поред фудбалског стадиона

Foto:V.Mitrić

Gradonačelnik Ljubiša Petrović ovom prilikom je rekao da je ovo nastavak prethodno datih obećanja, nakon što je gradskoj javnosti prošle godine predstavljeno idejno rešenje, posle koga je Direkcija za razvoj i izgradnju grada, usvajajući primedbe, pristupila izradi glavne projektno-tehničke dokumentacije.

- Ukupna vrednost radova sa unutrašnjim i spoljašnjim uređenjem je oko šest miliona konvertibilnih maraka, a  nakon ove prezentacije kreće u proceduru dodele građevinske dozvole i raspisivanje javnog poziva, odnosno, tendera za izvođenje radova - rekao je Petrović.

Branka Blagojević, arhitekta i vršilac dužnosti direktora Direkcije za izgradnju i razvoj Grada Bijeljina rekla je da je lokacija ovog objekta u neposrednoj blizini Gradskog fudbalskog stadiona, što je sasvim logično s obzirom na to da se radi o sportskom objektu. Pored toga, ovo zemljište je u vlasništvu grada, što znači da neće dolaziti do komplikovanih situacija u rešavanju imovinsko pravnih odnosa, a treća prednost je što se ova lokacija ipak nalazi u gradu, s toga će biti vrlo dostupna i pešacima i drugim građanima.

- U februaru prošle godine je prezentovano idejno rešenje, a tada su predstavnici sportskih klubova imali nekoliko konstruktivnih primedbi, koje su se odnosile na površine nekih sadržaja u samoj sali i na uređenje fasade, koje smo mi u izradi glavnog projekta u potpunosti ispoštovali. Diskusija je bila bazirana na samu lokaciju sale, izražavajući bojazan da ta lokacija možda i nije najsrećnije izabrana i da bi u budućnosti mogla proizvesti više gužve. Nažalost, nasleđe saobraćajnih koridora, pristupa, gradske saobraćajne mreže u Bijeljini je takvo kakvo jeste. Mi postepeno, u skladu sa raspoloživim mogućnostima i sa ekonomskom situacijom, taj problem popravljamo, kroz projekte poput rekonstrukcije Ulice Stefana Dečanskog, čija je prva faza završena, ili rekonstrukcije Račanske ulice koja je projektovana. Izgradnja ove sale će i sama podstaći rešavanje saobraćajnih pristupa u tom delu grada. Ranije je usvojen regulacioni plan „Galac“ u kome je definisana interna mreža saobraćaja, a sada preostaje da on bude adekvatno ralizovan - zaključila je Blagojević.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju