ZA BOLJI ŽIVOT IZBEGLIH I RASELJENIH IZ FBIH: Zvorničko naselje uz pomoć Češke dobija kanalizaciju i prečistač otpadnih voda

V. M.

30. 11. 2022. u 19:53

GRADU Zvorniku Kompanija „Geotest“ iz Sarajeva dostavila je projektnu dokumentaciju za izgradnju prečistača otpadnih voda u mesnoj zajednici Branjevo, gde mahom žive izbegle i raseljene porodice iz Federacije BiH.

ЗА БОЉИ ЖИВОТ ИЗБЕГЛИХ И РАСЕЉЕНИХ ИЗ ФБИХ: Зворничко насеље уз помоћ Чешке добија канализацију и пречистач отпадних вода

Foto:VMitrić

Zamenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović podsetio je da je sredinom 2020. godine Zvornik sa Češkom razvojnom agencijom potpisao sporazum o realizaciji projekta „Unapređenje kanalizacione mreže i izgradnja prečistača otpadnih voda u MZ Branjevo. Ivanović se zahvalio Vladi Češke i Češkoj razvojnoj agenciji što su odabrali Zvornik i mesnu zajednicu Branjevo da realizuju ovakav projekat.

Prva faza je završena prošle godine, a podrazumevala je izgradnju kanalizacione mreže. Za to je Češka razvojna agencija isporučila svu potrebnu opremu, dok je grad Zvornik finansirao građevinske radove. Druga faza podrazumeva izradnju prečistača otpadnih voda sa projektnom dokumentacijom i odvijaće se identično kao prva, a u zavisnosti od para biće doneta odluka kada se stupa u posao. I druga faza podrazumeva da Češka razvojna agencija isporuči svu potrebnu opremu, a grad Zvornik finansira neophodne radove.

U prvoj fazi posla postavljeno je 11 kilometara kanalizacione mreže, u šta je Češka razvojna agencija uložila 2.5 miliona KM, a grad Zvornik milion KM. Za izradu projektne dokumentacije za prečistač Vlada Češke je izdvojila oko 400 hiljada KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024