NOVI UDAR NA DŽEP: U Zvorniku odlukom odbornika poskupljuju komunalije

V. MITRIĆ

27. 11. 2022. u 14:18

LOKALNA vlast grada Zvornika dala je "zeleno svetlo" za poskupljenje komunalnih usluga.

НОВИ УДАР НА ЏЕП: У Зворнику одлуком одборника поскупљују комуналије

foto:V.Mitrić

„Blagoslov“ su dali lokalni odbronici posle zahteva Nadzornog odbora AD „Vodovod i kanalizacija“, za korigovanje cene „zbog povećanja troškova poslovanja“. Građani Zvornika dobijaće račune za komunlne usluge uvećane za 15 odsto.

- Na ovaj način ovo akcionarsko društvo bi uspelo da zadrži pozitivan odnos između prihoda i rashoda i da sve svoje obaveze prema sugrađanima obavlja uredno i na vreme - rečeno je na sednici Skupštine grada Zvornika.

Doneta je i odluka o subvencionisanju troškova korišćena komunalnih vodnih usluga za ugrožene sugrađane. Zamenik gradonačelnika, Bojan Ivanović, precizirao je da će oko 400 domaćinstava, korisnika novčane pomoći i korisnika prava na ličnu invalidninu Centra za socijalni rad, biti obuhvaćeni subvencijama. Njihovi računi iz Vodovoda i komunalija biće sigurno manji nego što su bili do sada.

- Niko nije oduševljen poskupljenjem komunalnih usluga, ali smo nastojali da to uvećanje bude što manje. Korekcija cena usledila je zbog poskupljenje energenata, opreme i materijala potrebnih za funkcionisanje Vodovoda i komunalija - poručio je Ivanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima