CRVENI AUTOMOBIL NAVODNO MAMI OSNOVCE PO BANJALUCI? Iz policije saopšteno da nemaju bilo kakva saznanja o tom ili sličnom događaju

S. M.

04. 11. 2022. u 18:07

RODITELjI banjalučkih osnovaca dobili su obaveštenje od učitelja da deci pojasne da ne komuniciraju sa nepoznatim osobama, jer se pojavio crveni automobil bez tablica u blizini nekih osnovnih škola, u koji je, navodno, nekoliko osoba pokušavalo da namami decu.

ЦРВЕНИ АУТОМОБИЛ НАВОДНО МАМИ ОСНОВЦЕ ПО БАЊАЛУЦИ? Из полиције саопштено да немају било каква сазнања о том или сличном догађају

MUP RS

- Poštovani roditelji, zamoliću vas da na adekvatan način vašoj deci kažete da ne komuniciraju sa nepoznatim osobama, jer je u stanici policije prijavljeno da se pojavilo crveno vozilo bez tablica u blizini nekih banjalučkih škola - navodi se u jednoj od poruka koja je iz škola upućena roditeljima.

Nakon što se pojavila ta informacija roditelji i novinari su zatražili od policije konkretne informacije za vozilo i da li su deca u opasnosti.

Iz banjalučke policije su odgovorili da nije stigla prijava da je u blizini neke od osnovnih škola primećeno takvo vozilo.

U ovoj upravi potvrdili su da su dobili pitanje novinara o navodnom crvenom automobilu, te je s ciljem provere informacija kontaktirano s rukovodstvom banjalučkih osnovnih škola.

- S ciljem istinitog informisanja i smirivanja uznemirenih građana i roditelja, naglašavamo da policija nema saznanja o tom ili sličnom događaju, niti je rukovodstvu osnovnih škola plasirana informacija na taj način - poručili su iz banjalučke Policijske uprave.

Ipak, kako kažu roditelji osnovaca, ova situacija nije nimalo bezazlena i sa decom su već obavili razgovore.

- Upozorili smo decu da ne razgovaraju sa nepoznatim osobama. Naravno, deca su već u školi čula za crveni automobil i svi o njemu pričaju. Tako sam čula od svog deteta kako je jedna od majki rekla da su "neki ljudi" pokušali da otmu dvoje dece. Ovo je van pameti i roditelji ne bi trebalo ovako da plaše decu - kažu pojedini roditelji učenika.

INCIDENT I U DERVENTI

PRE dvadesetak dana roditelje i decu u Derventi uznemirio je "fijat punto" beogradskih registarskih tablica, jer su navodno nepoznati ljudi iz tog vozila slatkišima mamili decu u automobil.

Sve je prijavljeno policiji, a iz Policijske uprave Doboj je tada rečeno da su njihove kolege iz Dervente ispitali vozača D. V. iz Srbije i njegovu suprugu N. V. koji su negirali da su deci nudili slatkiše, navodeći da su se zaustavili pored jednog dečaka kako bi ga pitali gde se nalazi Ulica kralja Petra Prvog.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna