POMOĆ PORODICAMA SA VIŠE DECE: Rukovodstvo opštine Istočna Ilidža pruža podršku borbi za natalitet

M. REGOJE

26. 09. 2022. u 07:13

TREĆU godinu zaredom rukovodstvo opštine Istočna Ilidža pruža podršku pronatalitetnoj politici, kroz finansijsku pomoć višečlanim porodicama i roditeljima čija deca pohađaju vrtiće na području ove lokalne zajednice.

ПОМОЋ ПОРОДИЦАМА СА ВИШЕ ДЕЦЕ: Руководство општине Источна Илиџа пружа подршку борби за наталитет

Sastanak roditelja i načelnika, Foto M. Regoje

Načelnik opštine Marinko Božović potpisao je Ugovore sa roditeljima četvoro i više dece, kao i onima čija deca idu u vrtiće. Božović je izjavio da potpisivanje ugovora predstavlja podršku pronatalitetnoj politici koju ova opština pruža svojim stanovnicima.

- Ovo je treća godina zaredom kako sufinansiramo višečlane porodice sa 100 KM za prvo dete plus 25KM za svako maloletno dete. Roditelji imaju pravo na pomoć sve dok su deca maloletna - istakao je Božović.

Rukovodstvo ove opštine potpisalo je ugovoreo sufinansiranju sa 29 porodica sa četvoro i više dece u iznosu od po 100 KM na 12 meseci. Božović je rekao da će ugovori biti potpisani i sa 67 porodica čija deca pohađaju tri vrtića na područja Istočne Ilidže, te da će ove porodice mesečno dobijati 100 KM za jedno dete.

Danka Minić, majka troje dece, od kojih dvoje pohađaju vrtić, zahvalila je načelniku Božoviću i rukovodstvu opštine, rekavši da joj novčana podrška mnogo znači jer su troškovi života i školovanja dece veliki. Daliborka Tomić, zahvalila je na novčanoj podršci, ističući da je ovakva pomoć značajna za porodice, te da u današnje teško vreme u kojem živimo svaka pomoć dobro dođe.

BEZ RASTA CENE U VRTIĆIMA

U PERIODU rasta cena koji se odražava na sve životne oblasti opština Istočna Ilidža odlučila je da pomogne rad privatnih vrtića u ovoj lokalnoj zajednici, kako ne bi bilo rasta cena usluga prema krajnjim korisnicima do kraja 2022. godine.

- U godini kada je ogromna inflacija opština je prepoznala potrebu roditelja naših najmlađih sugrađana koji koriste usluge privatnih vrtića. S obzirom na to da je u regionu trend povećanje cena svih usluga, naša oština je odlučila da dodeli grant sredstva za tri privatna vrtića - rekao je Božović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)