TUGA I POSLE 30 GODINA: Muslimanske snage iz Srebrenice i Žepe pobile 60 Srba u Podravanju - opkolile selo, a onda su krenule sa zločinima

Novosti online

24. 09. 2022. u 08:26

U CRKVI u Podravanju kod Srebrenice danas će biti služen parastos za 60 srpskih vojnika i civila iz ovog sela , od kojih je 32 ubijeno 24. septembra 1992. godine, rekao je predsednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

ТУГА И ПОСЛЕ 30 ГОДИНА: Муслиманске снаге из Сребренице и Жепе побиле 60 Срба у Подравању - опколиле село, а онда су кренулe са злочинима

Foto: Printskrin

Ovo selo su kao i ostala oko Srebrenice i Bratunca, te delom Milića i Zvornika napale muslimanske snage iz Srebrenice i okolnih sela, te Žepe.

Sinhronizovanom akcijom opkolile su ovo planinsko srpsko selo i presekle jedinu putnu komunikaciju prema Milićima i počinile zločine nad stanovništvom, a selo opljačkale i popalile.

Među ubijenima je 24. septembra 1992. godine bilo sedam žena iz Podravanja. Za ove zločine još niko nije odgovarao.

Nakon celodnevne borbe jedna grupa meštana je, uz velike gubitke, ipak uspela da se uveče izvuče iz okruženja i preživi.

U organizaciji Odbora za obilježavanje značajnih datuma Srebrenice, meštana Podravanja i porodica nastradalih biće služen parastos za srpske vojnike i civile iz ovog sela nastradale u posljednjem ratu u BiH, te položeno cveće na spomen-ploču koja je pre deset godina postavljena i osveštana na zidu lokalne crkve.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu