BIĆE SRPSKA NA SVAKOM BILBORDU: Sa kakvim sloganima političke partije RS na oktobarskim izborima izlaze pred birače

S. MIŠLjENOVIĆ

30. 08. 2022. u 07:14

VEĆINA političkih partija Republike Srpske odlučila je da u kampanju za oktobarske izbore idu sa sloganima koji u nazivu imaju pre svega reč "Srpska".

БИЋЕ СРПСКА НА СВАКОМ БИЛБОРДУ: Са каквим слоганима политичке партије РС на октобарским изборима излазе пред бираче

Foto GO Banjaluka SNSD

Tako SNSD na izbore ide sa sloganom "Jer volimo Srpsku". Opozicioni PDP poručuje "Republika Srpska mora da se brani". Slogan Ujedinjene Srpske je "Srpska su ljudi". SPS ističe "Srpska iznad svega", a SP ide sa parolom "Za bolju Srpsku".

Najjača opoziciona stranka u RS, Srpska demokratska stranka, izabrala je slogan "Živjećeš bolje", a DNS "Treći put", dok je ipak najviše pažnje izazvao slogan liste "Za pravdu i red" - "Na pos'o, odmah".

SDS, Foto BNTV

Nebojša Vukanović, lider ove liste, ostao je poznat u javnosti po ovoj izjavi kada je sudije u Trebinju sreo u bašti jednog kafića i više puta im ponavljao sad već poznat slogan "Na pos'o, odmah", a sve ovo je snimao.

SNDS, Foto Tviter

Velizar Antić, politički analitičar kaže za "Novosti" da skoro sve partije koje su do sada objavile svoj slogan u njemu imaju naziv Srpska.

- Odgovor zašto je to tako je veoma prost. Političke partije rade na ispitivanju javnog mnjenja i žele da dobiju najveći broj glasova na izborima. Ovakvi slogani nam jasno govore da su biračima u RS najvažnije nacionalne teme. Vlast, koja je i najviše odgovorna za takvo raspoloženje u narodu će sasvim sigurno, kao i do sada, predizbornu kampanju bazirati na nacionalnim temama i predstavljaće se kao jedina prava zaštitnica RS i srpkog naroda - pojašnjava Antić.

SPS, Foto SPS

On ističe da je odabir ovakvih tema za kampanju sasvim jasan kada su stranke vlasti u pitanju, jer "nemaju mnogo rezultata kojima bi se pohvalili za sve vreme vladavine, koja traje već puna četiri mandata".

- Jasno je da u odsustvu boljih rezultata rada jedino čime mogu da idu pred građane su nacionalne teme, jer tu i nemate preciznu skalu ko je veći zaštitnik nacionalnih interesa i borac za iste. Dok će, s druge strane, u opoziciji pokušavati da dokažu da nisu izdajnici i da se i oni bore za interese RS i srpskog naroda. Jedina partija koja u sloganu nema "Srpska" je SDS i oni će više forsirati životne teme i teme realnog života građana - poručio je Antić.

Foto Tanjug

ŠAROVIĆ: ŽIVIMO LOŠE

MIRKO Šarović, predsednik SDS izjavio je da njihov slogan "Živjećeš bolje" direktno usmeren biraču.

- Oni koji nam se pridruže živeće bolje. U RS se danas živi loše. Svaki čovek, svaka porodica u Srpskoj želi da živi bolje. Sa SDS naš narod može da živi bolje. U Srpskoj se može živeti bolje - poručio je Šarović.

Foto Tanjug

DODIK: OSTAĆU PATRIOTA

MILORAD Dodik je prilikom predstavljanja slogana SNSD poručio da će "biti patriota, zalagati se za očuvanje ekonomskog sistema i stabilnosti u Srpskoj".

- U ovoj trci koju trčimo jedino je važna Republika Srpska. Ne smemo da bežimo od toga da kažemo gde god odemo da volimo Republiku Srpsku - izjavio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu