"NEON" OSVETLIO DILERE: U Bijeljini zadat ozbiljan udarac grupi "trafikanata", uz preko 10 kg spida zaplenjene puške, municija...

V. Mitrić

02. 04. 2022. u 20:30

U VELIKOJ tužilačkoj akciji protiv narko-mafije pod kodnim nazivom "Neon" četvorici uhapšenih na predlog Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini određen je pritvor do mesec dana.

НЕОН ОСВЕТЛИО ДИЛЕРЕ: У Бијељини задат озбиљан ударац групи трафиканата, уз преко 10 кг спида заплењене пушке, муниција...

Foto V. Mitrić

Iza rešetaka, kako "Novosti" saznaju, ostaju Mladen Todorović zvani Arkan (22), Nikola Simić (28), Stanko Josipović (25), Borislav Sando (30) i Stevica Gavrić (30). Ovoj grupi Bijeljinaca stavlja se na dušu da su se bavili nedozvoljenom proizvodnjom i prometom oružja i eksplozivnih sredstava i neovlašćenom proizvodnjom i prodajom narkotika.

Tokom akcije pronađena je i privremeno oduzeta improvizovana laboratorija za proizvodnju spida, 10, 23 kilograma spida, 22 litre metanola, 4,24 kilograma materije koja asocira na skank, 3,5 litara amfetaminskog ulja, veći broj mobilnih telefona, tri poluautomatske puške, jedna digitalna vaga i određena količina novca, kao i supstance koje se koriste za proizvodnju spida - kaže Srđan Gajić, rukovodilac Sektora kriminalističke policije PU Bijeljina

Mladen Todorović, jedan od osumnjičenih, nije dostupan policiji i sumnja se da je pobegao u Austriju. Kada bude izručen biće spoveden u pritvor Okružnog zatvora u Bijeljini.

Kako je iz bijeljinske policije saopšteno ova grupa osumnjičenih drogu je nabavljala van svog grada, a prodavala je u Bijeljini i okolini.

OBILjE DOKAZA

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Bijeljini je u ovom slučaju obezbedilo obilje dokaza, pa je sudija za prethodni postupak imao lak zadatak da osumnjičenima odredi pritvor. U OJT su sigurni, da su dokazi snažni i jaki i da ishod suđenja ne treba dovoditi u pitanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu