KONZUL POGINUO DOK JE ŠETAO: U Banjaluci u saobraćajnoj nesreći nastradao Marijan Ristić

S. MIŠLjENOVIĆ

31. 03. 2022. u 10:19

U SAOBRAĆAJNOJ nesreći koja se dogodila u utorak u večernjim časovima u Banjaluci, poginuo je slovenački konzul u Banjaluci Marijan Ristić (62). On je nastradao kada je na njega, dok je šetao u banjalučkom naselju Borik, naleteo automobil marke "golf" kojim je upravljao Sergej Miljković (23).

КОНЗУЛ ПОГИНУО ДОК ЈЕ ШЕТАО: У Бањалуци у саобраћајној несрећи настрадао Mаријан Ристић

Marijan Ristić, Foto Printskrin

- Nesreća se dogodila kada je "golf" za čijim volanom je bio Miljković, izleteo sa ceste i prešao preko biciklističke staze na pešačku stazu i udario Ristića. Iako je ubrzo stigla Hitna pomoć na mesto nesreće, mogla je samo da konstatuje smrt - kaže izvor iz istrage.

Banjalučani koji žive u blizini mesta nesreće kažu za "Novosti" da su u jednom trenutku samo čuli udar.

- Videli smo polupan automobil i čoveka kako leži. Ovo nije prvi put da se na ovoj deonici puta dešava nesreća. Pre nekoliko godina na istom mestu je poginuo pešak kada je na njega naletio automobil. Ovde se vozi veoma brzo a postoji i blaga krivina gde, ako ne pazite, možete lako izleteti na pešačku zonu. Ovo je nažalost, još jedna opomena vozačima i mislimo da je najbolje rešenje da se stavi zaštitna ograda između puta i pešačke zone, jer se radi o veoma naseljenom delu grada gde ljudi svakodnevno šetaju - kažu meštani Borika.

Uviđaj na mestu nesreće obavio je dežurni okružni javni tužilac, OJT BL, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Banjaluka.

Mesto gde je nastradao slovenački diplomata, Foto Unavorld

Tužilac je naredio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mere kao i veštačenja, na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nezgode, a naložena je i obdukcija tela smrtno nastradalog Ristića, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS. Vozač Miljović je testiran i nije imao alkohol u krvi.

TELEGRAMI SAUČEŠĆA

NAKON što se saznalo da je u saobraćajnoj nesreći stradao konzul Slovenije u Banjaluci telegrame saučešća porodici uputili su mnogobrojni predstavnici institucija RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)