OGORČENI ZBOG SLABOG GREJANJA: Građani Pala zahtevaju od nadležnih da konačno reše problem hladnih radijatora

M. REGOJE

15. 03. 2022. u 06:08

GRAĐANI Pala su ogorčeni zbog, kako kažu, nikakvog ili veoma lošeg grejanja u danima kada je temperatura u ovom gradiću uglavnom ispod nule.

ОГОРЧЕНИ ЗБОГ СЛАБОГ ГРЕЈАЊА: Грађани Пала захтевају од надлежних да коначно реше проблем хладних радијатора

Šetalište u centru Pala, Foto M. Regoje

Na društvenim mrežama svakodnevno izražavaju svoje nezadovoljstvo i zahtevaju od nadležnih da, konačno, reše problem, jer, kako kažu, račune redovno plaćaju.

- Kada treba da se ispostavi račun, veoma su ažurni, ali kada se pojavi neki kvar, danima se smrzavamo i trošimo na stotine maraka struje, jer uključujemo grejalice - kažu stanovnici Pala.

Mnogi od njih su revoltirani zbog nezavidne situacije.

- Imamo dvoje male dece, nas oboje nezaposleni. Vodi se da imamo gradsko grejanje, ali, u praksi, više ga nemamo. Nemamo odakle da koristimo dodatno grejanje i nemamo odakle da platimo - kaže mama dve devojčice.

Foto N. Karlić

Komunalno preduzeće "Gradske toplane" Pale ima ozbiljan problem tehničke prirode zbog čega isporuka toplotne energije u proteklih nekoliko dana povremeno nije bila na zadovoljavajućem nivou i grejanje je bilo nešto nižeg kvaliteta pa uprava razmatra mogućnost umanjenja računa za te dane.

- Preduzeće ulaže maksimalne napore da bi bio rešen ovaj objektivan problem, međutim, takve je prirode da u toku sezone grejanja ne može biti potpuno saniran - saopšteno je iz preduzeća "Gradske toplane" Pale.

U saopštenju se ističe da preduzeće preduzima sve neophodne mere da tekuću sezonu grejanja realizuje do kraja i obezbedi korisnicima što kvalitetniju isporuku toplotne energije.

PREPLAVLjENI TURISTIMA

PALE u toku zimske sezone imaju veliki broj noćenja zahvaljujući Jahorini, ali i prirodi Romanije. Građani se brinu da će hladni radijatori oterati ljude, jer dosta stanovništva Pala zavisi od zimske turističke sezone.

- Većina nas izdaje stanove ili kuće u sezoni, pa se nadamo da će problem sa grejanjem biti što pre rešen - kaže jedan od stanovnika Pala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024