DROGA NA NASTAVI!? Roditelji učenika OŠ "Srbija" u Palama zabrinuti

M. REGOJE

21. 02. 2022. u 10:30

INFORMACIJA da učenici OŠ "Srbija", u Palama, donose i u školi konzumiraju "nedozvoljeni prah ili zeljastu materiju", a po prijavi roditelja učenika iz te obrazovne institucije, naišla je na burne reakcije građana Pala. Među roditeljima i stanovništvom Pala izazvan je strah i sumnja.

ДРОГА НА НАСТАВИ!? Родитељи ученика ОШ Србија у Палама забринути

Osnovna škola "Srbija" Pale, Foto M. Regoje/shutterstock

Uprava OŠ "Srbija" demantovala je medijske napise da deca iz te obrazovne ustanove donose i na nastavi koriste psihoaktivne supstance. To je saopšteno iz Uprave OŠ "Srbija" povodom informacije da je neko od učenika škole donosio psihoaktivne supstance.

- Nažalost, živimo u vremenu kada se u medijima vrlo često plasiraju neproverene i netačne informacije, koje nisu od pomoći kada su u pitanju izazovi sa kojima se susrećemo vaspitavajući i obrazujući naše učenike. Škola je stava da netačno medijsko plasiranje celokupne situacije nanosi štetu đacima, njihovim roditeljima, kao i radnicima. Vrlo je važno da javnost, a posebno roditelje, upoznamo sa stvarnim činjenicima. Odgovorno tvrdimo da ništa od navedenog u medijima nije tačno - rečeno je iz OŠ "Srbija".

Dodaju da je škola od roditelja dobila informaciju da su učenici 9. razreda u školu donosili i konzumirali "bezdimni duvanski proizvod", poznat kao "snus".

U školi je ta informacija shvaćena vrlo ozbiljno i bez odlaganja održani su sastanci odeljenske zajednice, roditeljski sastanci, sastanci stručnih organa u školi, uspostavljena je saradnja sa drugim relevantnim institucijama, a s ciljem strategije daljeg delovanja.

- Navedene aktivnosti sprovedene su od 7. do 11. februara ove godine, pre objave u medijima. Osim informacije da su učenici, a i pojedini roditelji, već upoznati sa činjenicom da je navedeni "snus" popularan u lokalnoj zajednici, nismo došli do saznanja da li je i ko je u školu donosio i konzumirao "snus" - naveli su iz OŠ "Srbija".

NE IGNORIŠU NEADEKVATNO PONAŠANjE

IZ OŠ "Srbija" podsećaju da je osnovna škola pre svega vaspitna institucija, i da se u ovoj školi ništa "ne prepušta slučaju" kada su u pitanju ovakve vanredne situacije.

Napominju da Uprava neće ćutati i ignorisati neadekvatno ponašanje učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)