MACAN NA MESTU ZLOČINA? Na Palama pretresi sipa zbog istrage ubistva sarajevskih policajaca 2018. godine

O. MATAVULj

05. 11. 2021. u 07:00

INSPEKTORI SIPA tragaju za Aleksandrom Macanom iz Pala, zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018.

МАЦАН НА МЕСТУ ЗЛОЧИНА? На Палама претреси сипа због истраге убиства сарајевских полицајаца 2018. године

Policajci su pokušali da spreče krađu, Adis Šehović, Davor Vujinović, Foto Avaz/Privatna arhiva

Policijski službenici SIPA juče su, po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, izvršili više pretresa u Palama i Istočnom Sarajevu. Pretresen je Macanov stan, kao i kancelarija u Policijskoj stanici Pale koju koristi njegova supruga Marijana Savčić Macan, koja je zaposlena u MUP Republike Srpske. Macan nije zatečen na kućnoj adresi i za njim će najverovatnije biti raspisana poternica.

Portparol SIPA Jelena Miovčić, rekla je da se akcija sprovodi u saradnji sa MUP RS, MUP Kantona Sarajevo i Obaveštajno-bezbednosnom agencijom (OBA) BiH. Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, kaže da u akciji niko nije uhapšen, ali da je saslušano više osoba.

- Tokom pretresa su pronađeni i oduzeti određeni dokazi važni za dalji postupak. Više osoba je pozvano radi davanja izjave - rekla je Bavčićeva.

Kako saznaju "Novosti" sumnja na Macana je pala nakon što su istražioci uspeli da utvrde da je kritične noći bio na mestu ubistva sarajevskih policajaca. Macan se operativno dovodio u vezu sa osobama koje su označene kao članovi auto-mafije. Cela istraga o ubistvu policajaca do sada se vrtila oko auto-mafije, a nezvanično saznajemo da su osim Macana, na mestu zločina istražitelji locirali još jednu osobu koja se, zbog drugog krivičnog dela, trenutno nalazi u pritvorskoj jedinici Suda BiH.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)