NESTALA, PA SE PORODILA! Nesvakidašnji događaj u Bratuncu, policija spasla trudnicu D. L. (40)

S. MIŠLjENOVIĆ/V. MITRIĆ

05. 03. 2022. u 07:13

BRATUNAČKA policija spasla je četrdesetogodišnju trudnicu D.L. koja je, od straha od bolnice, sama pokušala da se porodi u grmlju, na nepristupačnom terenu, ali je na vreme prevezena u bolnicu u Ljuboviji, porođaj je protekao uredno i rodila je zdravog dečaka.

НЕСТАЛА, ПА СЕ ПОРОДИЛА! Несвакидашњи догађај у Братунцу, полиција спасла трудницу Д. Л. (40)

Bolnica u Ljuboviji, Foto opština Ljubovija

Kako je rečeno u bolnici, zdravstveno stanje majke i dečaka je stabilno i ta dramatična situacija je dobila srećan ishod.

Kako "Novosti" saznaju, odmah nakon što je nestanak D. L. prijavio njen nevenčani suprug, na lice mesta je izašlo više patrola bratunačke policije i dali su se u potragu za trudnicom. Zbog njenog stanja na sreću nije mnogo odmakla od kuće i policajci su je pronašli u obližnjoj šumi.

- Policijski službenici su, nakon kraće potrage, u mestu Stanatovići, u opštini Bratunac, pronašli trudnicu sa simptomima porođaja i uspešno je doveli do sanitetskog vozila koje je transportovalo do Doma zdravlja u Bratuncu, a kasnije i do JZU u Ljuboviji, u Srbiji, gde je porođaj uspešno okončan - rekla je Danijela Madžarević, portparol PU Zvornik.

Ona pojašnjava da je policiji u četvrtak oko 11.45 prijavljeno da se iz kuće M. J. udaljila njegova nevenčana supruga D. L. iz Milića, koja je u devetom mesecu trudnoće i kod koje su se pojavili porođajni bolovi.

- O svemu je obavešten Dom zdravlja i posle kraće potrage, D.L. je pronađena u grmlju, na nepristupačnom terenu, oko dva kilometra udaljenom od porodične kuće. Policajci su je bezbedno transportovali do sanitetskog vozila, odakle je prevezena u JZU u Ljuboviji, gde je porođaj uspešno okončan - istakla je Madžarevićeva.

PREBAČENA U LOZNICU

U BOLNICI Ljubovija potvrdili su nam da je porođaj trudnice D. L. koja je dovezena iz Bratunca u četvrtak prošao odlično i da su majka i beba dobro.

- Zbog malokrvnosti porodilje, majka i beba su prebačene u bolnicu u Loznici, gde će ostati do daljeg - rečeno je juče "Novostima".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)