IZETBEGOVIĆ POSTAVLJAO USLOVE: Bakir nije došao na sednicu, ali bez njega se može

Novosti online

01. 02. 2022. u 14:28

PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas na posebnoj sednici Parlamenta Srpske da se u BiH mora razgovarati s ciljem prevazilaženja političkih i ekonomskih problema i očuvanja dejtonske strukture.

ИЗЕТБЕГОВИЋ ПОСТАВЉАО УСЛОВЕ: Бакир није дошао на седницу, али без њега се може

Foto: D. Gavrić

Čubrilović je rekao da je jasno da u BiH mnogo toga nije u redu, pogotovo nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo izmena Krivičnog zakonika BiH, te da je to dovelo do pogoršanja političke i ekonomske situacije.

- Sve je postalo napeto i nepredvidivo s tendencijom pogoršanja, a da je to tako potvrđuju i razgovori o izmenama Izbornog zakona BiH u Neumu, gde nisu prisustvovali predstavnici Srpske, tako da teret nepostizanja dogovora sada ne može biti na njima - rekao je Čubrilović.

On je poručio da nosioci vlasti u BiH ne smeju biti neodgovorni i ostavljati probleme budućim generacijama.

- Ako hoćemo da prevaziđemo stanje u kome se nalazimo, moramo razgovarati. Zato je neko morao prvi inicirati razgovore u BiH na način kako je predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom - rekao je Čubrilović.

On je dodao da je Republika Srpska prepoznala težinu aktuelnih problema i osećala se pozvanom da otvori razgovore o političkim i ekonomskim problemima u BiH, te je zato i zakazana posebna sednica Narodne skupštine.

Prema navodima Čubrilovića, lider SDA Bakir Izetbegović u pisanoj formi nije propustio priliku da se izjasni i postavi uslove da bi on došao.

– Naravno da se može i bez onoga koga nema. Nismo servirali zaključke, već smo hteli da vodimo razgovore o pitanjima koja se nameću iz teme. Ako svi dođemo do zajedničkih rešenja lako ćemo uspostaviti svi zajedno akte i norme ka daljem i većem međusobnom uvažavanju – zaključio je Čubrilović, pišu vecernjenovosti.ba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili