PLAN PROTIV HRVATA: Bakir Izetbegović neće odustati - velika kriza u BiH

Novosti online

01. 02. 2022. u 14:16

PREDSEDNIK Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić istakao je u uvodnom obraćanju na posebnoj sednici da je Narodna Skpuština Republike Srpske najvažnija institucija sa ove strane Drine.

ПЛАН ПРОТИВ ХРВАТА: Бакир Изетбеговић неће одустати - велика криза у БиХ

Foto: EPA

Dodao je da javnost nikada nije čula od Dragana Čovića da je za ukidanje RS i da su Srbi "genocidaši", dok od Izetbegovića i Komšića jeste.

- Objektivno nova kriza koja počinje je izborni zakon, ono što treba znati je da Izetbegović neće odustati od toga da izgubi mogućnost da izabere predstavnika hrvtaskog naroda to jeste da ima "svog" Hrvata - kazao je.


Dodaje i to da je desetine hiljada glasova Željko Komšić dobio u mestima gde živi svega nekoliko desetina Hrvata.

- Moramo prepoznati trenutak da reagujemo na vreme. Ako Bakir Izetbegović dobije podršku nekog od nas, to će učiniti BiH još gorom. Svi u ovoj Narodnoj skupštini su bili žrtva međunarodne politike i odmazde kada su u jednom momentu zastupali interese Republike Srpske. To je bilo vreme otimanja nadležnosti. Ti mehanizmi nisu da bi neko zaveo pravdu ovde... Moramo da zajedno i guramo svoje zakone u parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine - rekao je Stevandić, prenose vecernjenovosti.ba.

Posebnu sednicu možete pratiti u blogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave