UPUCAN U BUTINU TOKOM OBRAČUNA: U kriminalnom sukobu koji se dogodio u Čović Polju kod Donjeg Žabara Željko Stravić zadobio prostrelnu ranu

O. MATAVULj

19. 01. 2022. u 06:08

RAJKO Simić (22) iz Donjeg Žabara uhapšen je zbog sumnje da je hicem iz vatrenog oružja ranio Željka Stravića (35).

УПУЦАН У БУТИНУ ТОКОМ ОБРАЧУНА: У криминалном сукобу који се догодио у Човић Пољу код Доњег Жабара Жељко Стравић задобио прострелну рану

Foto O. Matavulj

Pucnjava se dogodila 16. januara u Čović Polju kod Donjeg Žabara. Stravić je zadobio prostrelnu ranu butine i nalazi se van životne opasnosti. Celi slučaj policiji su prijavili lekari Doma zdravlja Šamac, nakon što je ranjenom Straviću ukazana lekarska pomoć u toj zdravstvenoj ustanovi.

- Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je krivično delo počinjeno u kući osumnjičenog R. S. Po naredbi suda obavljen je pretres kuće i pomoćnih objekata, koje osumnjičeni koristi, i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim delom - rekla je portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Foto PU Bijeljina

U pretresu je oduzeta puška i municija za koju Simić nije imao dozvolu. U policiji navode da će protiv Simića biti podnet izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju zbog sumnje da je izazvao opštu opasnost, kako je okvalifikovano ranjavanje Stravića, i nedozvoljeno proizvodio i prodavao oružje.

Prema nezvaničnim informacija policiji je u prvi mah bilo prijavljeno da je na Stravića pucano iz vozila u pokretu. Međutim, ispostavilo se da to ne odgovara istini, te da je do ranjavanja došlo u Simićevoj kući.

U policiji istražuju i šta je bio motiv napada. Prvi rezultati istrage ukazuju da je reč o kriminalnom obračunu, budući da se Simić dovodi u vezu sa trgovinom narkotika.

I njegovi roditelji Željka i Savo Simić uhapšeni su početkom oktobra prošle godine nakon što je u pretresu njihove kuće u Donjem Žabaru policija pronašla i oduzela veću količinu droge. Kako je saopšteno iz policije, u kući je tada pronađeno 545 grama heroina, oko kilogram marihuane i 75 grama kokaina. Oduzete su dve šprice s uljem kanabisa, vage, drobilice, 13 mobilnih telefona, municija, novac.

Foto PU Bijeljina

SIMIĆEVI RODITELjI U PRITVORU

RODITELjI Rajka Simića od oktobra se nalaze u pritvoru jer su pod istragom dobojskog tužilaštva zbog trgovine narkoticima. Ranjavanje Stravića policija operativno dovodi u vezu upravo sa istragom koja se vodi protiv tog bračnog para.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!