DA NISU NAŠLI 2.000 MARAKA, UBILI BI NAS: Potraga za razbojnicima koji su pretukli i opljačkali Ristiće kod Doboja

O. MATAVULj

12. 01. 2022. u 08:12

BRAČNI par Milica (63) i Zoran Ristić (62) iz Striježevice kod Doboja ovogodišnji Božić nikada neće zaboraviti, jer su ga okrvavljenih glava dočekali u bolnici nakon što su ih maskirani razbojnici pretukli i opljačkali u njihovoj kući.

ДА НИСУ НАШЛИ 2.000 МАРАКА, УБИЛИ БИ НАС: Потрага за разбојницима који су претукли и опљачкали Ристиће код Добоја

Foto O. Matavulj

Ristiće su, na Badnje veče, oko 20 časova napala tri razbojnika. Brutalno su ih tukli, vezali i oteli im 2.000 KM, što je sva ušteđevina koju su imali. Nakon što su pokupili novac razbojnici su pobegli i PU Doboj danima radi na njihovom identifikovanju i pronalasku.

Vidno uznemirena Milica Ristić, za "Novosti", priča da su razbojnici prvo ispred kuće napali njenog supruga Zorana. Onda su ušli u kuću i okomili se na nju.

- Zoran je izašao da nahrani pse. Maskirani čovek udario ga je kocem po leđima i ruci.

Pao je u blato i ovaj ga je okrenuo potrbuške i nastavio da ga udara po glavi i telu - priča Milica.

Ona kaže da je u kući čula muževljev krik. Misleći da se Zoran okliznuo i pao, krenula je ka vratima, gde ju je dočekao muškarac u fantomki.

- Udario me je štosom u glavu. Pala sam, udarila o štok i izbijen mi je zub. Udarao me je po telu, glavi i vikao: "Gde su pare, daj pare". Pretio je da će me zaklati, udaviti... Od udaraca, na trenutke sam gubila svest - opisuje Milica kroz kakvu je golgotu prošla.

Pojašnjava da je u jednom trenutku osetila kako je, za ruke, vuče po podu. Potom joj je kanapom vezao ruke i noge.

- U usta mi je stavio krpe. Nisam mogla da dišem...

Milica kaže da se zbog nestanka struje u kući ništa nije videlo, a razbojnici su po ulasku ugasili sveću.

- Na minut je došla struja i svetlo se upalilo. Tada sam videla jednog muškarca koji je imao crnu jaknu, kapuljaču i fantomku - kaže Milica.

U prvi mah je mislila da se radi o jednom napadaču, da bi ubrzo čula glas drugog, koji je preturao po kući. Tražeći novac, sve je, kaže, razbacao. Posteljinu, lonce, odeću, torbu, novčanike...

- Čula sam kada je iz sobe doviknuo: "Plen je gotov", da bi ovaj uzvratio: "Vreme je isteklo". Ne znam šta im to znači, ali sam uverena da bi nas ubili da nisu našli novac - priča Milica.

Ilustracija O. Matavulj

Ona kaže da ju je na izlasku iz kuće jedan razbojnik zapretio da će "doći ponovo, ukoliko neko sazna za ovo".

- Kada su otišli, pokušavala sam da se odvežem. U tom se neko pojavio na vratima. Bio je to muž Zoran. Krv je šikljala s njega, kao da je svinja zaklana. Zvali smo rođake, koji su sve prijavili i Hitna je došla po nas. Božić smo dočekali u bolnici - kaže uznemirena Milica Ristić.

Pojašnjava da su suprug i ona 1992. izbegli iz Maglaja, ali da nikada u životu ništa slično nisu doživeli.

SELO UZNEMIRENO

OBRAD Simić, predsednik Mesne zajednice Striježevice, kaže da je narod uznemiren, jer se napad dogodio tokom praznika, a postoje i određene nejasnoće.

- To je siromašna porodica i ne vidim logiku da je neko njih išao da pljačka. Ima imućnijih porodica, osamljenih kuća i to mi je u najmanju ruku čudno. Najmanje se plašimo pljačke. Ono što nas brine je da to nije neki ciljani napad da se narod zastraši. Ako je to, efekat su postigli - kaže Simić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije