TALENTI NA DOPUNSKOJ NASTAVI: Zimska škola fizike u Trebinju okupila učenike iz Srpske i Srbije

D. CURAĆ

11. 01. 2022. u 06:08

U ORGANIZACIJI Društva fizičara istočne Hercegovine u Trebinju je počela četvrta Zimska škola fizike, koja je okupila talentovane učenike iz Republike Srpske, kao i goste iz Srbije.

ТАЛЕНТИ НА ДОПУНСКОЈ  НАСТАВИ: Зимска школа физике у Требињу окупила ученике из Српске и Србије

Foto D. Curać

Nikola Stambolić, učenik Gimnazije iz Aleksinca, pobednik je republičkog takmičenja u Srbiji, a kako kaže, po prvi put se susreće sa ovakvim vidom dopunske nastave.

- Fiziku učim od osnovne škole. To je jedna zanimljiva disciplina i praktično me sve interesuje. Ovde očekujem lepo iskustvo što se već pokazalo, a naravno nadam se da ću dodatno unaprediti svoje znanje - istakao je Stambolić.

Dragan Milanović, iz Bijeljine, učenik je osnovne škole. Fiziku je zavoleo već sa prvim susretom i priznaje da je težak predmet.

- Po nekoliko sati učim fiziku kada se pripremam za školu, ali to mi nije teško s obzirom na to da me mnogo toga interesuje. Nadam se da ću u Trebinju steći nova prijateljstva i proširiti znanje - rekao je Milanović.

Društvo fizičara istočne Hercegovine potrudilo se da talentovanim učenicima obezbedi sve neophodno za dodatno sticanje znanja.

- Talenata imamo zaista mnogo. Imamo dece koja se ozbiljno bave fizikom i neverovatno je šta sve znaju u svojim godinama. Smatram da smo mi kao prosvetni radnici dužni da im omogućimo da razvijaju talenat i da se u svakom mogućem smislu nadograđuju i obrazuju iz fizike - naglasio je profesor Dobroslav Slijepčević, iz Trebinja, član Udruženje fizičara istočne Hercegovine.

TEŽINA "RASTERUJE"

GOSTI Zimske škole fizike su i profesori iz Srbije. Slavoljub Mitić, profesor fizike, iz Niša, kaže da postoji veliko interesovanje za tu nauku u Srbiji, ali da učenici uglavnom "beže" jer smatraju da je fizika veoma teška.

- Mi imamo problema sa fizikom jer uglavnom deca smatraju da je teška, izbegavaju je. Malo se njih upisuje na fakultete tako da se ta nauka nalazi u problemu kada je u pitanju zainteresovanost - rekao je Mitić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!