VELIKI GUBITAK ZA REPUBLIKU SRPSKU: Preminuo Milan Tupajić

Novosti online

28. 12. 2021. u 17:22

U SOKOCU je danas preminuo Milan Tupajić, jedan od osnivača SDS-a u Sokocu i jedan od osnivača SAO Romanije i Republike Srpske.

ВЕЛИКИ ГУБИТАК ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Преминуо Милан Тупајић

Foto: Printskrin

Milan Tupajić rođen je 2. juna 1954. godine u Knežini, opština Sokolac.

Obavljao je brojne funkcije kako u svom Sokocu gde je bio predsednik Skupštine opštine Sokolac od 1991. do 1997. godine, tako i u institucijama Republike Srpske.

Mandat narodnog poslanika birači su mu poklanjali za pet skupštinskih saziva u periodu od 1996. do 2004. godine. U Narodnoj skupštini Republike Srpske bio je predsednik poslaničkog kluba SDS-a i jedan od prvih poslanika sa područja Sokoca.

Godine 2006. ga je sa brojnim srpskim kadrovima smenio visoki predstavnik u BiH, Pedi Ešdaun. Iste godine Milan Tupajić je otišao u penziju.

Od priznanja i odlikovanja vredi istaći Orden Nemanjića drugog reda, kojim ga je odlikovao predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić i Orden časti sa zlatnim zracima, kojim ga je odlikovao predsednik Srpske Mirko Šarović.

Tupajić će ostati u sećanju svih saradnika i prijatelja kao požrtvovan čovek i kao takav nezaobilazan u istoriji Sarajevsko-romanijske regije i Sokoca, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Sokolac.

Odbio da kleveće Radovana Karadžića

Haški tribunal ga je osudio na 2 meseca zatvora jer je odbio da se pojavi kao svedok na suđenju protiv Radovana Karadžića.

BONUS VIDEO: BRITANSKI SFOR DOVOZI AL KAIDU U BOSNU - Dolazak Mudžahedina u Zenicu 1993.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JEDAN OD NAJUSPEŠNIJIH: Ovo je sin Vedrane Rudan iz prvog braka - rekla da ga voli manje od partnera (FOTO)