PAŠALIĆ: Od aprila počinje izgradnja drinskog nasipa

S. M.

24. 12. 2021. u 12:06

MINISTAR poljoprivrede, šumarsta i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je danas u da se očekuje da će u aprilu sledeće godine početi izgradnja prve dionice drinskog nasipa čija je vrednost tri miliona KM.

ПАШАЛИЋ: Од априла почиње изградња дринског насипа

Foto Novosti

- Privedena je kraju procedura za izgradnju drinskog nasipa. U novembu je raspisan javni poziv, a polovinom januara će biti otvorene ponude. Očekujemo da će u aprilu početi izgradnja prve dionice drinskog nasipa od 2,8 kilometara - rekao je Pašalić.

On je dodao da je to potez od ušća reke Janje u Drinu do ustave koja preuzima vodu iz Drine za kanal Dašnicu, a vrednost je tri miliona KM.

Prema njegovim rečima, svako je uradio svoj dio posla, grad Bijeljina je obezbedio sredstva za eksprorijaciju, "Vode Srpske" sredstva za izgradnju, a resorno ministarstvo za nadzor.

-Ta prava dionica nasipa od 2,4 kilometra zemljanog nasipa i 400 metara parapetnog zida bi trebalo da krene konačno u aprilu, a rok ze izgradnju je godinu i po dana, rekao je Pašalić.

On je istakao da je zadovoljan jer se konačno nešto dešava po tom pitanju, da je cilj da se u naredih nekoliko godina izgradi nasip i zaštiti Bijeljina od reke Drine.

Pašalić je podsetio da je Republika Srpska bezbedna od reke Save jer je potpuno rekonstrusan njen nasip u dužini većoj od 100 kilometara. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni